Finn Iunkers ekstremisme

Den norske dramatikeren angriper MIFF i Dagsavisen, men avslører bare sin egen fantasi og ekstremisme.

Finn Iunker. (Foto: Kolon Forlag)
Finn Iunker. (Foto: Kolon Forlag)

Bakgrunn

Lørdag 16. desember tilbakeviste MIFF et opprop som nå opp mot tusen norske kunstnere har skrevet under. Mandag 18. desember slår dramatiker Finn Iunker tilbake mot MIFF i et intervju med Dagsavisen. MIFF har sendt følgende replikk til avisen:

 

Finn Iunker hevder at «USAs beslutning om å anerkjenne Jerusalem gir Israel klarsignal til å gjøre som de vil overfor palestinerne». Det er faktisk helt feil. Det er som USAs FN-ambassadør Nicky Haley forklarte sikkerhetsrådet mandag 18. desember: «Presidenten var nøye med å ikke avgjøre noen sluttstatus-forhandlinger på noen måte, inkludert de spesifikke grensene for israelsk suverenitet i Jerusalem.»

Iunker hevder «Israel feiret» USAs anerkjennelse «med å skyte en ubevæpnet funksjonshemmet mann i hodet». Å fremstille en slik tragisk hendelse som feiring – ja til og med en kollektiv feiring for hele landet – er selvsagt grovt demoniserende, men ikke uventet fra Iunker. Feiringer blir ikke etterforsket i ettertid.

Iunker hevder MIFF har «et ekstremt syn» og «fremmer synspunkter som minner sterkt om en evangelisk-apokalyptisk grunnholdning». Det er faktisk helt feil. MIFF er en religiøs nøytral organisasjon som formidler synspunktene til de store gruppene i israelsk politikk, inkludert opposisjonen. Det er ingenting i MIFFs formål og grunnlag som er noe til hinder for at også palestinerne kan få oppfylt sine drømmer – med mindre drømmen er at den jødiske staten Israel skal bli borte. Og det tragiske er jo at det er nettopp dette som er drømmen for de palestinske lederne.

MIFF støtter en forhandlingsløsning som sikrer en ekte fred hvor Israel forblir en jødisk stat. De ekstreme er de som heier frem arabisk stat nummer 22 og muslimsk stat nummer 57 («Palestina»), samtidig som de vil ha verdens eneste jødiske stat bort. Det er ekstremt det! Og det er dessverre i dette landskapet tusen norske kunstnere plasserer seg.

Forrige artikkel– Obama må gi tilbake Nobelprisen sin
Neste artikkelØsterrike gjør som Norge bør gjøre
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.