Bør Magnus Carlsen bli medskyldig i grov diskriminering?

Israel er utestengt fra VM i lyn- og hurtigsjakk i Saudi-Arabia.
Skjermdump fra Nrk.no 25. desember 2017.
Skjermdump fra Nrk.no 25. desember 2017.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

VM i hurtigsjakk og lynsjakk går av stabelen i Saudi-Arabia 26. til 30. desember. Fra Norge deltar Magnus Carlsen og Johan-Sebastian Christiansen, men syv kvalifiserte israelske spillere er nektet adgang til landet, melder NRK.

Utestengelsen av Israel er brudd på norsk lov. Diskrimineringsloven fra 2005 slår fast: «Lovens formål er å fremme likestilling, sikre like muligheter og rettigheter og å hindre diskriminering på grunn av etnisitet, nasjonal opprinnelse, avstamning, hudfarge, språk, religion og livssyn.»

Vil de som deltar i en turnering som utestenger israelere være medansvarlig i lovbrudd?

Burde Magnus Carlsen og Johan-Sebastian Christiansen fulgt eksemplet til Beatles, som nektet å spille for et publikum som var segregert på grunn av rase?

Carlsens manager Espen Agdestein synes utestengelsen er «synd», men sier Carlsen kommer til å spille.

– Han skal spille mesterskapet, og er upolitisk i forhold til at han spiller sjakk. Norge har ikke noen sanksjoner mot Saudi-Arabia, og norske politikere og norsk næringsliv har omgang med landet, sier Agdestein til NRK.

Hva mener du? – Si din mening i kommentarfeltet.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise