Norge kuttet støtten til noen av de verste anti-israelske organisasjonene

Organisasjonen NGO Monitor roser Norge.

Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide. (Foto: Kjetil Ree, Wikimedia Commons)
Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide gir 125 millioner kroner til UNRWA. (Foto: Kjetil Ree, Wikimedia Commons)

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Organisasjonen NGO Monitor fremhevet 2. januar Norge som et av tre land som endrer sin bistand til palestinerne i riktig retning.

– Norge har trukket tilbake støtte til organisasjoner med koblinger til terrorgrupper, og bekreftet [i statsbudsjettet] at finansiering av BDS «ikke er i tråd med norsk politikk». Norge vil i stedet støtte «dialog og samarbeid», skriver Gerald M. Steinberg, direktør for NGO Monitor på Twitter.

– Roses den som roses bør, skriver Steinberg og tagger blant annet det norske Utenriksdepartementet, Norad, Norges ambassadør i Israel og MIFF.

I et nyhetsbrev sendt ut 14. desember viser NGO Monitor hvilke organisasjoner Norge har kuttet støtten til.

– Etter en intern granskning, som i seg selv er betydningsfull, har Norge stanset finansiering til noen av de mest kontroversielle organisasjonene, inkludert flere med koblinger til terrorgruppen Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), skriver NGO Monitor.

Ifølge tall hentet ut fra Norad av NGO Monitor, fikk Addameer, Al-Haq, Palestinian Centre for Human Rights og Breaking the Silence støtte på til sammen åtte millioner kroner i år 2015 og 2016. I 2017 har disse fire organisasjonene ikke fått noen bevilgninger.

– Det norske utenriksdepartementet er veldig åpne med hvem som får støtte. Det ser ut som de har gjort en seriøs granskning og stanset støtte til organisasjoner med bånd til PFLP, sier Olga Deutsch, direktør for Europa-avdelingen i NGO Monitor, til MIFF.

Også Danmark får skryt av NGO Monitor. De har startet en full granskning av bistanden til palestinerne og er åpne med sine tall, i motsetning til Tyskland som ikke har en åpen database for bistandspartnere.

Sverige får kritikk av NGO Monitor. De fortsetter å gi bistand til organisasjonene som Norge og Danmark har sluttet å gi bistand til.

Forrige artikkelUSA: – Bistanden til palestinerne vil kuttes dersom de nekter å forhandle
Neste artikkelSannheten om den blåøyde palestinske propagandaaktivisten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.