Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Norge kuttet støtten til noen av de verste anti-israelske organisasjonene

Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide. (Foto: Kjetil Ree, Wikimedia Commons)
Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide gir 125 millioner kroner til UNRWA. (Foto: Kjetil Ree, Wikimedia Commons)
Organisasjonen NGO Monitor roser Norge.

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Organisasjonen NGO Monitor fremhevet 2. januar Norge som et av tre land som endrer sin bistand til palestinerne i riktig retning.

– Norge har trukket tilbake støtte til organisasjoner med koblinger til terrorgrupper, og bekreftet [i statsbudsjettet] at finansiering av BDS «ikke er i tråd med norsk politikk». Norge vil i stedet støtte «dialog og samarbeid», skriver Gerald M. Steinberg, direktør for NGO Monitor på Twitter.

– Roses den som roses bør, skriver Steinberg og tagger blant annet det norske Utenriksdepartementet, Norad, Norges ambassadør i Israel og MIFF.

I et nyhetsbrev sendt ut 14. desember viser NGO Monitor hvilke organisasjoner Norge har kuttet støtten til.

– Etter en intern granskning, som i seg selv er betydningsfull, har Norge stanset finansiering til noen av de mest kontroversielle organisasjonene, inkludert flere med koblinger til terrorgruppen Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), skriver NGO Monitor.

Ifølge tall hentet ut fra Norad av NGO Monitor, fikk Addameer, Al-Haq, Palestinian Centre for Human Rights og Breaking the Silence støtte på til sammen åtte millioner kroner i år 2015 og 2016. I 2017 har disse fire organisasjonene ikke fått noen bevilgninger.

– Det norske utenriksdepartementet er veldig åpne med hvem som får støtte. Det ser ut som de har gjort en seriøs granskning og stanset støtte til organisasjoner med bånd til PFLP, sier Olga Deutsch, direktør for Europa-avdelingen i NGO Monitor, til MIFF.

Også Danmark får skryt av NGO Monitor. De har startet en full granskning av bistanden til palestinerne og er åpne med sine tall, i motsetning til Tyskland som ikke har en åpen database for bistandspartnere.

Sverige får kritikk av NGO Monitor. De fortsetter å gi bistand til organisasjonene som Norge og Danmark har sluttet å gi bistand til.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart