Ny Tid inviterer deg til frokost servert med ekspert i antisemittisme

Johan Galtung demoniserte Israel med å klistre landet til 22. juli.

Skjermdump fra Facebook-invitasjonen til frokostmøtet med Johan Galtung.
Skjermdump fra Facebook-invitasjonen til frokostmøtet med Johan Galtung.

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Torsdag 18. januar har den riksdekkende månedsavisen Ny Tid invitert til frokostmøte med professor Johan Galtung i Oslo. Tema? «Antisemittisme og rasisme sett i et fredsforskningsperspektiv.»

Den norske 87-åringen som har bodd i Spania siden 1977 er en ekspert, ikke på antisemittisme, men i antisemittisme.

I 2012 trykket tidsskriftet Humanist en tekst av Galtung. Den var så ytterliggående i antisemittisme, at redaktøren «så seg nødt til å komme med en redaksjonell forklaring om hvorfor de trykket teksten».

– Han legitimerer antisemittiske tekster og sprer antisemittiske påstander. Det kan vanskelig bli mer ekstremt enn dette. Det Galtung gjør er livsfarlig og utrolig uansvarlig, sa redaktør i Humanist, Didrik Søderlind til VG Nett. «“Problemet er (…) ikke at Galtung diskuterer jødisk makt. Problemet er at han diskuterer jødisk makt ut fra tekster som lyver om jødisk makt fordi de er laget av folk som hater jøder,» skrev han.

– Vanligvis er jeg tilbakeholden med å si at folk sprer antisemittiske påstander, men her er det ingen tvil, sa Christhard Hoffman, professor i moderne europeisk historie og instituttleder ved Universitet i Bergen.

Halvor Tjønn, daværende journalist i Aftenposten, konkluderte med at Galtung sprer jødehat.

MIFF skrev den gang artikkelen Både Galtung og Breivik ser jøder som problem. Her er et utdrag:

«Galtungs likhet med Breivik

I bølgen av kritikk mot Galtung, er det få, eller ingen, som har påpekt likheten mellom Johan Galtungs bilde av jøder og Anders Behring Breiviks bilde av jøder. Både professoren og terroristen tror på eller videreformidler konspirasjoner som legger et hovedansvar på jødene for det de ser blant  verdens største problemer. Galtung mener jødisk mediemakt hindrer fri forskning. Breivik mener jødenes fokus på Holocaust legger Europa åpen for islamsk erobring.

Både Galtung og Breivik hevder å være venner av Israel og jødene. “Det er veldig få som er en så god venn av det jødiske og israelske som det jeg er,” sier Galtung til VG Nett. Breiviks manifest røper at “vennskapet” bare rekker så langt at Israel kan tjene hans kamp for det kristenkulturelle Europa. Ellers er jøder er et problem. Galtungs vennskap til Israel rekker ikke lenger enn at det må undersøkes om Mossad stod bak 22. juli – fordi “tempelriddernes inntog i Jerusalem i 1099, terrorbombingen av hotell King David i 1946, og Regjeringsbygningen-Utøya 2011” alle fant sted på samme dag, 22. juli. “Tilfeldig? Neppe,” skriver Galtung i Humanist.no. “Skal bli interessant å lese politirapporten om Israel under rettssaken,” legger han til.

Breiviks ønsker delt Jerusalem

Få er klar over at Breivik går inn for å ta fra Israel suverenitet over landets hovedstad, og dele byen. Dette ønsket deler han med svært mange i Norge, spesielt på den politiske venstresiden. Breivik vil la kristne ta fra jødene 50 prosent av deres historiske og religiøse hovedstad. Venstresiden vil la muslimene få 50 prosent av byen, om ikke mer.

Jeg kjenner ikke Galtungs syn på Jerusalem. Men det skulle ikke forundre om også fredsforskeren har funnet ut at Jerusalem bør deles.»

Ny Tid er ellers kjent for å bruke en forretningsmessig abonnementoppsigelse som et påskudd til å sverte Israel. Men alt kan tydeligvis brukes. Også dagens viktigste måltid. Det kan umulig bli en god frokost på Cinemateket i Oslo 18. januar.

Forrige artikkelSeksbarnsfar skutt og drept av palestinske terrorister
Neste artikkelHamas hyller drapet på seksbarnsfar
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.