Regjeringsplattformen betyr at Norge må stanse bistand til palestinske myndigheter

Erna Solbergs nye regjering sier den ikke vil «støtte organisasjoner i de palestinske områdene som oppfordrer til vold eller som fremmer hatefulle ytringer, rasisme eller antisemittisme».

Erna Solbergs nye regjering gjør som Trump-administrasjonen: Varsler strengere krav til palestinske bistandsmottakere. Her fra møtet i Det hvite hus. (Foto: Stein J. Bjørge, Aftenposten, Statsministerens kontor, flickr)
Erna Solbergs nye regjering gjør som Trump-administrasjonen: Varsler strengere krav til palestinske bistandsmottakere. Her fra møtet i Det hvite hus. (Foto: Stein J. Bjørge, Aftenposten, Statsministerens kontor, flickr)

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

MIFF skrev 15. januar om hva den nye regjeringen sier om Israel i sin politiske plattform. Men det er også et avsnitt i regjeringsplattformens utviklingsavsnitt (side 84) som er ekstremt viktig.

Der heter det:

«Regjeringen vil ikke støtte organisasjoner i de palestinske områdene som oppfordrer til vold eller som fremmer hatefulle ytringer, rasisme eller antisemittisme.»

Krav i denne retning er blitt framsatt i ulike vedtak i Fremskrittspartiet i forrige stortingsperiode, så det er nok dette partiet som først og fremst skal ha æren for å få formuleringen inn. Men Høyre og Venstre skal også ha ros for å ha tatt det med. Skiftende norske regjeringer siden 1990-tallet har gitt bistand til palestinerne uten å trekke opp denne røde linjen noe i nærheten av like tydelig.

Nå krever det bare oppfølging, og det raskt. Reaksjonen må først og fremst rettes mot palestinske selvstyremyndigheter.

De siste ukene har den offisielle tv-stasjonen til palestinske selvstyremyndigheter gjentatte ganger sendt en musikkvideo som oppfordrer til dødelig vold. Det blir sunget: «Jihad er nødvendig… Dra ditt sverd fra sliren, og la det ikke returnere…» Denne musikkvideoen ble brukt til oppvigleri under den andre intifadaen, hvor over 1200 israelere ble drept. Fra midten av desember er den vist minst fem ganger på PA TV, melder Palestinian Media Watch.

Artikkelen fortsetter under videoen.

17. oktober 2014 sendte PA TV en tale av Mahmoud Abbas hvor han oppfordrer til å beskytte Al-Aqsa og Den hellige gravs kirke. Talen ble tolket som en indirekte oppfordring til å angripe israelere, og utdrag ble ble sendt 19 ganger i løpet av de neste tre dagene og 32 ganger den neste måneden. Den direkte konsekvensen ble en kraftig intensivert palestinsk vold.

Etter Donald Trumps tale har palestinske myndigheters offisielle TV og radiostasjon sendt det gamle klippet med Abbas minst 41 ganger.

Artikkelen fortsetter under videoen.

I 2012 utga MIFF boken Dobbeltspill. Den dokumenterer grundig og i detalj hvordan palestinske selvstyremyndigheter og dens dominerende Fatah-bevegelse oppfordrer til vold, fremmer hatefulle ytringer, rasisme og antisemittisme. MIFF publiserer nå for første gang boken gratis tilgjengelig på internett (se under). Eksemplene på hatopplæring og hyllest av terror er dessverre mange også siden 2012.

I 2013 viste NRK en rekke eksempler på hatbudskap mot jøder som ble formidlet gjennom offisielle palestinske medier. Dette er medier som blir finansiert og delvis kontrollert av de palestinske selvstyremyndighetene.

– Det er fullstendig uakseptabelt at Norge hvert år overfører 300 millioner kroner inn i et system som lærer barn å tro på konspirasjoner om jødisk verdensherredømme og jevnlig hyller menn som har drept jødiske kvinner og barn, skrev MIFF.

I 2016 utga MIFF rapporten Opplæring i hat og terror – en analyse av de palestinske selvstyremyndighetenes utdanningssystem.

Skal statsminister Erna Solberg følge opp regjeringsplattformen må palestinske selvstyremyndigheter legge om hele sin kommunikasjon eller så blir pengekranen fra Norge stanset.

 

Forrige artikkelMIFF henter unge israelere for å gi opplæring til ungdommer i Norge
Neste artikkelEr han verdens verste historiker?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.