Deltakerne i «protestene» utenfor A-ha konserten var mye færre enn musikerne på scenen

«Protestene» som norske medier skriver om utenfor A-ha konserten var tre personer med en plakat med liten tekststørrelse.
Skjermdump fra nrk.no.
Skjermdump fra nrk.no.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

«A-ha-show i Oslo møtt med protester,» meldte nyhetsbyrået NTB på kvelden fredag 9. februar. NRK har fortsatt saken på forsiden ut på ettermiddagen lørdag 10. februar.

NTB skriver: «Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy i a-ha holdt en konsert i Oslo Spektrum fredag kveld. Bandet ble imidlertid møtt av protester utenfor.»

NTB forteller ikke at A-ha også hadde med seg trommeslager Karl Oluf Wennerberg, bassist Even Ormestad, pianist Morten Qvenild og multiinstrumentalist Lars Horntveth, samt en strykertrio bestående av Madeleine Ossum, Tove Margrethe Erikstad og Emilie Heldahl Lidsheim.

NTB skriver heller ingenting om hvor mange «protestanter» det var. MIFFs styreleder Bengt-Ove Nordgård, mangeårig A-ha fan som var på konserten, sier han så kun tre personer som delte ut løpesedler. Boikott-provokatørene var plassert slik at de fikk liten eller ingen direkte kontakt med hovedstrømmen av publikum som var på vei inn i salen.

En av de som deltok er Øystein Grønning. Han har tidligere sagt til TV2 at han er imot verdens eneste jødiske stat.

NTB skriver: «Samarbeidskomiteen for akademisk og kulturell boikott av staten Israel (AKULBI), holdt en markering utenfor Oslo Spektrum for å oppfordre bandet til å avlyse Israel-konserten.»

Man skal ikke gjøre mye for å kvalifisere til «protester» og «markering» i NRK-redaksjonen, særlig når det gjelder noe som går imot Israel.

I forkant av konserten publiserte MIFF et svar på innholdet i løpeseddelen til AKULBI.

Øystein Grønning fra AKULBI – en av dem som A-has manager Harald Wiik mener har totalitær tankegang. (Foto: Bengt-Ove Nordgård)
Øystein Grønning fra AKULBI – en av dem som A-has manager Harald Wiik mener har totalitær tankegang. (Foto: Bengt-Ove Nordgård)

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise