Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Deltakerne i «protestene» utenfor A-ha konserten var mye færre enn musikerne på scenen

Skjermdump fra nrk.no.
Skjermdump fra nrk.no.
«Protestene» som norske medier skriver om utenfor A-ha konserten var tre personer med en plakat med liten tekststørrelse.

«A-ha-show i Oslo møtt med protester,» meldte nyhetsbyrået NTB på kvelden fredag 9. februar. NRK har fortsatt saken på forsiden ut på ettermiddagen lørdag 10. februar.

NTB skriver: «Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy i a-ha holdt en konsert i Oslo Spektrum fredag kveld. Bandet ble imidlertid møtt av protester utenfor.»

NTB forteller ikke at A-ha også hadde med seg trommeslager Karl Oluf Wennerberg, bassist Even Ormestad, pianist Morten Qvenild og multiinstrumentalist Lars Horntveth, samt en strykertrio bestående av Madeleine Ossum, Tove Margrethe Erikstad og Emilie Heldahl Lidsheim.

NTB skriver heller ingenting om hvor mange «protestanter» det var. MIFFs styreleder Bengt-Ove Nordgård, mangeårig A-ha fan som var på konserten, sier han så kun tre personer som delte ut løpesedler. Boikott-provokatørene var plassert slik at de fikk liten eller ingen direkte kontakt med hovedstrømmen av publikum som var på vei inn i salen.

En av de som deltok er Øystein Grønning. Han har tidligere sagt til TV2 at han er imot verdens eneste jødiske stat.

NTB skriver: «Samarbeidskomiteen for akademisk og kulturell boikott av staten Israel (AKULBI), holdt en markering utenfor Oslo Spektrum for å oppfordre bandet til å avlyse Israel-konserten.»

Man skal ikke gjøre mye for å kvalifisere til «protester» og «markering» i NRK-redaksjonen, særlig når det gjelder noe som går imot Israel.

I forkant av konserten publiserte MIFF et svar på innholdet i løpeseddelen til AKULBI.

Øystein Grønning fra AKULBI – en av dem som A-has manager Harald Wiik mener har totalitær tankegang. (Foto: Bengt-Ove Nordgård)
Øystein Grønning fra AKULBI – en av dem som A-has manager Harald Wiik mener har totalitær tankegang. (Foto: Bengt-Ove Nordgård)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart