Deltakerne i «protestene» utenfor A-ha konserten var mye færre enn musikerne på scenen

«Protestene» som norske medier skriver om utenfor A-ha konserten var tre personer med en plakat med liten tekststørrelse.

Skjermdump fra nrk.no.
Skjermdump fra nrk.no.

«A-ha-show i Oslo møtt med protester,» meldte nyhetsbyrået NTB på kvelden fredag 9. februar. NRK har fortsatt saken på forsiden ut på ettermiddagen lørdag 10. februar.

NTB skriver: «Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy i a-ha holdt en konsert i Oslo Spektrum fredag kveld. Bandet ble imidlertid møtt av protester utenfor.»

NTB forteller ikke at A-ha også hadde med seg trommeslager Karl Oluf Wennerberg, bassist Even Ormestad, pianist Morten Qvenild og multiinstrumentalist Lars Horntveth, samt en strykertrio bestående av Madeleine Ossum, Tove Margrethe Erikstad og Emilie Heldahl Lidsheim.

NTB skriver heller ingenting om hvor mange «protestanter» det var. MIFFs styreleder Bengt-Ove Nordgård, mangeårig A-ha fan som var på konserten, sier han så kun tre personer som delte ut løpesedler. Boikott-provokatørene var plassert slik at de fikk liten eller ingen direkte kontakt med hovedstrømmen av publikum som var på vei inn i salen.

En av de som deltok er Øystein Grønning. Han har tidligere sagt til TV2 at han er imot verdens eneste jødiske stat.

NTB skriver: «Samarbeidskomiteen for akademisk og kulturell boikott av staten Israel (AKULBI), holdt en markering utenfor Oslo Spektrum for å oppfordre bandet til å avlyse Israel-konserten.»

Man skal ikke gjøre mye for å kvalifisere til «protester» og «markering» i NRK-redaksjonen, særlig når det gjelder noe som går imot Israel.

I forkant av konserten publiserte MIFF et svar på innholdet i løpeseddelen til AKULBI.

Øystein Grønning fra AKULBI – en av dem som A-has manager Harald Wiik mener har totalitær tankegang. (Foto: Bengt-Ove Nordgård)
Øystein Grønning fra AKULBI – en av dem som A-has manager Harald Wiik mener har totalitær tankegang. (Foto: Bengt-Ove Nordgård)
Forrige artikkelOmfattende luftangrep mot iranske mål i Syria etter infiltrasjon av iransk drone
Neste artikkel– IDF har gjort betydelig skade på Syrias luftforsvar
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.