Oslo FrP vil stanse norsk bistand til UNRWA

Vestfold og Telemark FrP vil kutte i overføringer til palestinske myndigheter så lenge de belønner terrorister.

Aina Stenersen (midten) og partileder Siv Jensen på årsmøtet til Oslo FrP 4. februar 2017. (Foto: Privat)
Aina Stenersen (midten) og partileder Siv Jensen på årsmøtet til Oslo FrP 4. februar 2017. (Foto: Privat)

Fremskrittspartiet i Oslo hadde årsmøte i helgen. Der ble en resolusjon (se full tekst under) med krav om umiddelbar stans i bistandsoverføringene til FN-organisasjonen UNRWA vedtatt med 80 mot 1 stemme. Forslagsstiller var blant andre Aina Stenersen, fraksjonsleder for Fremskrittspartiets bystyregruppe i Oslo.

– UNRWA driver sin virksomhet stikk i strid med vanlig norsk og internasjonal praksis for flyktninger, slår Oslo FrP fast.

Også i Vestfold og Telemark FrP har det vært årsmøte i helgen. Her ble det enstemmig vedtatt en resolusjon for betydelige norske kutt i bistand til palestinske selvstyremyndigheter inntil deres belønningssystem for terrorister i israelsk fangenskap opphører. Det forteller Kenneth Lie fra Horten FrP. Se hele resolusjonsteksten under.

 

Resolusjon vedtatt på årsmøtet i Oslo FrP.

Umiddelbar stans i utbetaling av norske skattekroner til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger UNRWA

I slutten av januar i år uttalte utenriksminister Ine Søreide (H) til ABC-nyhetene at hun frykter følgene av at USA fryser en halv milliard bistandskroner til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA).

Mens Israels statsminister er av en helt annen oppfatning;

– UNRWA er en organisasjon som forsterker problemet med palestinske flyktninger, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu nylig.

FN-organisasjonen UNRWA ble opprettet i 1950 for å hjelpe palestinere på flukt etter krigen i 1948. Organisasjonen har vist seg å drive sin virksomhet stikk i strid med vanlig norsk og internasjonal praksis for flyktninger.

Norge er et av de ledende giverlandene FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger. I 2017 og 2018 ga Norge til sammen hvert år 125 millioner kroner i kjernestøtte til UNRWA (FN). I 2017 ga Norge i tillegg andre bidrag til UNRWA på over 100 millioner kroner. Samlet sett har norske overføringer til UNRWA kommet opp i milliarder av kroner.

 

Oslo FrP mener at norske pengeoverføringer til organisasjonen UNRWA må stanses umiddelbart.

UNRWA har ikke hjulpet palestinerne til å stå på egne ben, men har sørget for at flyktningstatusen har gått i arv i generasjoner og antallet «flyktninger» har økt på papiret fra de opprinnelige 700.000 til over fem millioner.

I stedet for å hjelpe palestinere til å bli integrert i nye land har UNRWA utviklet seg til å bli et gigantisk byråkrati med FN, en permanent flyktning industri, som bidrar til at millioner av palestinere forblir flyktninger.

De siste årene har vi sett en rekke godt dokumenterte rapporter som viser at UNRWA-ansatte formidler hatretorikk og oppvigleri til vold og er i samrøre med islamistiske terrororganisasjoner på Gaza-stripen. Vi har også sett rapporter om våpenfunn og konfliktskapende undervisningsmateriell på UNRWA-skoler som er svært bekymringsfulle.

 

Oslo FrP ber Regjeringen og Stortingsgruppen

  1. Umiddelbar stans overføring av norske skattekroner til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger UNRWA.
  2. Stanse all bistand til de palestinske selvstyremyndigheter som direkte eller indirekte støtter undervisning med et anti-israelsk eller antisemittisk budskap» og at regjeringen skal «ta initiativ til en forvaltningsrevisjon av den norske bistanden til de palestinske selvstyremyndighetene.»

Resolusjonen vedtas, og oversendes regjeringen, stortingsgruppen og landsmøte.

Dersom FrP ikke klarer å få samarbeidspartnernes støtte til resolusjonen i Regjeringen, skal stortingsrepresentanter fra Oslo FrP fremme den for Stortinget.

 

 

 

 

Resolusjon vedtatt på årsmøtet i Vestfold og Telemark FrP.

 

Stans i utbetalinger til palestinske fanger

  • Palestinske selvstyremyndigheter brukte 2,9 milliarder kroner på utbetalinger til palestinske fanger og deres familier i år 2017. Dette tilsvarer 7 prosent av PAs årsbudsjett.

Med bakgrunn i en rapport utarbeidet av «Palestinian Media Watch» i mai 2015, ser vi at norske myndigheter igjennom utenriksdepartementet indirekte finansierer palestinske terrorister siden en stor del av palestinske fanger i israelsk fangenskap er dømt for terror og andre sikkerhetsbrudd. Palestinerne belønner fanger som har fått de lengste fengselsstraffene med mye større summer enn fanger med kortere fengselsstraffer.

Terrorister med livstidsstraff får nå 23.500 kroner i måneden. Fanger dømt til fengselsstraff på mellom tre og fem år får 4.700 kroner. Til sammenligning er en gjennomsnittlig månedslønn for palestinere på Vestbredden 4.700 kroner.

Med andre ord er det terroristene, de som har deltatt i og planlagt drap på israelere, som får mest fengselslønn.

  • Resolusjonsforslag

Betydelige kutt i alle utbetalinger til Palestinske selvstyremyndigheter inntil «lønn» til fanger er stanset. Norge skal ikke være med på å betale med norske skattepenger til mordere og terrorister.

Forslagsstiller: Horten FrP v/ Kenneth Lie.

Forrige artikkel– IDF har gjort betydelig skade på Syrias luftforsvar
Neste artikkelF-16-pilot på bedringens vei
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.