KrF Hordaland vil at Jerusalem anerkjennes som Israels hovedstad

Har vedtatt en resolusjon om at KrF sentralt skal jobbe aktivt for ambassadeflytting.

Årsmøtet til Hordaland KrF vedtok 17. februar 2018 en resolusjon om anerkjenne Jerusalem. (Foto: KrF)
Årsmøtet til Hordaland KrF vedtok 17. februar 2018 en resolusjon om anerkjenne Jerusalem. (Foto: KrF Hordaland)

I helgen vedtok årsmøtet til Hordaland KrF en resolusjon om at Norge må anerkjenne Israels rett til selv å velge hovedstad. Slik lyder resolusjonen:

«Hordaland KrF mener at Norge må anerkjenne Israel sin rett til selv å velge hovedstad. KrF sentralt må arbeide aktivt for at Norge skal anerkjenne Jerusalem som hovedstad i Israel og at den norske ambassaden blir flyttet til Jerusalem».

Det eldste fylkeslaget til KrF mener partiet må være tydelig i støtten til det jødiske folket og Israel. I KrFs stortingsprogram for 2017 til 2021 står det:

«KrF mener Norge må flytte den norske ambassaden til Jerusalem så snart dette kan la seg gjøre på en måte som ikke er til hinder for fredsprosessen, og dersom israelske myndigheter selv ønsker det».

Også i Fremskrittspartiet er det lokallag som ønsker å flytte den norske ambassaden til Jerusalem, men regjeringen avviser en slik politikk.

«Flytting av den norske ambassaden er ikke aktuell norsk politikk», var utenriksminister Ine Eriksen Søreides svar på spørsmål fra SVs Petter Eide.

Forrige artikkelHvem nører mest opp under hat mot Israel – svensk eller norsk tekst-tv?
Neste artikkelHva vil LO-folk som kjemper for å få bort verdens eneste jødiske stat i Israel?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.