LO vil ha fagbevegelsene i andre land med på å utsulte og utarme verdens eneste jødiske stat

LOs leder Hans-Christian Gabrielsen. (Skjermdump fra LOs direktesending)
LOs leder Hans-Christian Gabrielsen. (Skjermdump fra LOs direktesending)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det har snart gått ti måneder siden LO vedtok boikott av Israel. Fagorganisasjonene som er mest fiendtlig innstilt til verdens eneste jødiske stat er utålmodige. De krever at «LO handler for å sette Israel-boikottvedtaket ut i livet», skriver FriFagbevegelse.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen sier han satser på å legge fram et forslag til boikottarbeid «etter tariffoppgjøret». Samtidig uttrykker han seg positivt til å ta opp boikott av Israel i Den europeiske fagbevegelsen (ETUC) og Den internasjonale fagbevegelsen (ITUC).

LO-forbundene som ivrer mest for boikott er Fagforbundet, EL og IT Forbundet og Transportarbeiderforbundet. LO i Oslo har også dette som en kampsak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I juli 2017 sendte den islamistiske terrororganisasjonen Hamas sin støttehilsen til alle som boikotter Israel.

Etter boikottvedtaket 12. mai skrev LO-medlem Roy Erik Jåbæk følgende utmelding:

«Farvel LO

Jeg trodde dere var opptatt av rettferdighet, men ser dere ensidig er ute etter å utsulte og utarme befolkningen i verdens eneste jødiske stat.

Jeg trodde dere var opptatt av likestilling, men ser dere boikotter den eneste staten i Midtøsten hvor kvinner har frihet.

Jeg trodde dere var opptatt av sannhet. Likevel slår LO-Aktuelt opp følgende overskrift: “Palestinerne har det verre enn noen gang.” Men kan det være tilfelle? I 1967, før Israel erobret Gaza og Vestbredden i en lovlig forsvarskrig, hadde kun 1 av 5 palestinere elektrisitet i sin bolig. I 1967 var forventet levealder for palestinere 48 år. Etter 17 år under israelsk styre, hadde forventet levealder økt til 66 i 1984. I dag er den høyere for palestinerne enn i de fleste arabiske land.

Jeg trodde dere var opptatt av å beskytte arbeidstakere. Men jeg ser at det foreslås på LO-kongressen å fjerne sikkerhetstiltak (sjøblokaden av Hamas-regimet og sikkerhetsbarrieren på Vestbredden) som beskytter jødiske arbeidere i Israel.

Jeg trodde dere skulle arbeide for interessene til norske arbeidstakere, men ser dere har blitt et instrument for dypt urettferdige og umoralske utenrikspolitiske kampgrupper. Derfor sier jeg takk for meg.»Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag