Kongsberg Gruppen med rekordstort våpensalg til Hamas-sponsor

Selger våpen for 15 milliarder kroner til den største våpenleverandøren til Syria.

Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen og Nasser Hassan Al-Naimi, Managing Director Barzan Holdings, signerer avtalen i Doha, Qatar. (Foto: Kongsberg Gruppen)
Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen og Nasser Hassan Al-Naimi, Managing Director Barzan Holdings, signerer avtalen i Doha, Qatar. (Foto: Kongsberg Gruppen)

Kongsberg Gruppen er i ferd med å inngå den største enkeltkontrakten i konsernets over 200 år lange historie, melder Teknisk Ukeblad 13. mars. I en pressemelding skriver selskapet: «Det første programmet i forbindelse med samarbeidet vil bli leveranse av kommunikasjon, digitalisering og tårnløsninger for militære kjøretøyer, et program med et potensial i størrelsesorden NOK 15 milliarder over de neste åtte årene (…) og medføre 15 000 norske årsverk og involvere over 170 norske underleverandører.»

Våpensalget er til Qatar, en av Hamas-regimets største sponsorer. Qatar er også vertsland for den politiske ledelsen i Hamas utenfor Gaza og gir tilfluktssted for flere av terrorgruppens fremste terrorister. Senest i februar var emiren i Qatar i kontakt med Ismail Haniyeh, leder for Hamas-regimet på Gaza-stripen.

Den norske regjeringen nekter våpensalg til Israel fordi Norge «ikke tillater salg av våpen og ammunisjon til områder hvor det er krig, krig truer eller til land hvor det er borgerkrig». Men som MIFF tidligere har påpekt, blir ikke dette prinsippet fulgt når det gjelder andre land.

Det rekordstore våpensalget til Qatar er et nytt eksempel på norsk dobbelstandard. Qatar har vært involvert i Syria-krigen med milliarder av kroner. Ifølge Stockholm International Peace Reserach Institute har Qatar levert mer våpen til Syria enn noe annet land.

Er det noen i den norske regjeringen eller på Stortinget som reagerer?

Forrige artikkelOperasjon Dagsverk til organisasjon som vil utsulte og utarme verdens eneste jødiske stat
Neste artikkelPresenterte MIFFs arbeid i Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.