Norsk festival har stengt Facebook-siden for alle israelere

Først diskriminerte de og utestengte israelske kunstnere fra festivalen sin. Da de fikk kritikk for dette, stengte de Facebook-siden sin for alle israelere.

Prøver du å gå inn på Feminine Trippers Facebook-side fra Israel blir du avvist med en slik melding. (Skjermdump)
Prøver du å gå inn på Feminine Trippers Facebook-side fra Israel blir du avvist med en slik melding. (Skjermdump)

Artikkelen fortsetter under.
Shalom! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Festivalen Feminine Tripper pågår i Oslo og kulminerer kommende helg. Mandag 19. mars meldte MIFF at festivalen praktiserer grov diskriminering, etter arrangørenes egne ord ble søkere utestengt på grunnlag av sin nasjonalitet. Senere forsøker arrangørene å si at israelere som er enige med dem selv kunne ha sluppet gjennom nåløyet, men de tok seg aldri tid til å gjøre bakgrunnssjekk på de israelske søkerne.

På sin Facebook-side har Feminine Tripper fått kritikk og ros for sin boikott av israelere. Men også her er israelere nå utestengt. Eden Wiseman, en av de utestengte israelske kunstnerne, forteller til MIFF at Facebook-siden var tilgjengelig fram til tirsdag 20. mars, men onsdag 21. mars var den stengt. At Facebook-siden er stengt for brukere med israelske IP-adresser har MIFF fått bekreftet fra flere andre uavhengige kilder i Israel.

«La oss minne om at det ikke nødvendigvis er noen motsetning mellom boikott og dialog,» skrev Kristiane Nerdrum Bøgwald og Margrete Slettebø i sitt siste brev til de avviste israelske kunstnerne. Når man stenger av Facebook-siden sin for innbyggerne i et helt land blir muligheten til dialog betydelig svekket.

Forrige artikkelAUFs palestinske søsterorganisasjon hyller terrorister som planla massemord
Neste artikkelMIFF varsler Feminine Tripper til diskrimineringsnemnda og politiet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.