Erna Solberg: – Israel har rett til å forsvare sine grenser

Statsministeren sier Israel har rett til å forsvare grensen mot Gaza-stripen.
Utenriksminister Børge Brende og statsminister Erna Solberg møter Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Davos i januar 2014. (Skjermdump fra NTB Scanpix film på Aftenposten.no)
Utenriksminister Børge Brende og statsminister Erna Solberg møter Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Davos i januar 2014. (Skjermdump fra NTB Scanpix film på Aftenposten.no)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

ABC Nyheter og journalist Thomas Vermes forsøker å få statsminister Erna Solberg til å sammenligne «Russlands antatte drapsforsøk på en eks-agent og hans datter i Storbritannia» og «det voldsomme skadeomfanget av det Israel karakteriserer som forsvar av sin grense».

– Du kan ikke sammenlikne de to sakene, svarer Solberg.

En mer realistisk sammenligning ville nok vært angrepet mot den norske leiren i Meymaneh 8. februar 2006. Ifølge Wikipedia ble fire afghanske angripere drept og mange såret. Forsvarssjef Sverre Diesen sa etter hendelsen at det ble «avfyrt rettet ild» mot noen av angriperne. Norske medier foretar sjelden eller aldri sammenligninger mellom Israels krigføring og Norges krigføring. Men det finnes en rekke eksempler på at Norge fører krig slik som Israel, se eksempler fra Balkan og Afghanistan. De som fordømmer Israel for krigsforbrytelser, kriminaliserer samtidig norske ledere og offiserer. Norske medier har fullstendig ulik oppmerksomhet på norsk og israelsk krigføring, og effekten er økt Israel-hat og jødehat. Det store flertallet av det norske folk virker ukjent med at norske soldater har drept tusentalls afghanere de siste 15 årene, langt borte fra Norges grenser. De israelske soldatene som beskytter grensen mot Gaza beskytter sivilsamfunn som ligger bare noen hundre meter fra grensen.

– Du må gå inn og se på hva som var grunnlaget for provokasjonen som var varslet på forhånd, fortsetter Solberg. Hun har rett. Grunnlaget for Hamas-provokasjonene fredag 30. mars er den islamistiske terrororganisasjonens ønske om å utslette Israel. Lederne er åpne om at kravet er å flytte millioner av palestinere inn i Israel, slik at Israel opphører å være verdens eneste jødiske stat.

– Det vi er opptatt av, er at det skal være proporsjonalt, fortsetter Solberg. Debatten om Israels virkemidler raser også internt i Israel. Solberg sier at «det ikke ser ut som det var proporsjonalt nå», men hun har kanskje bare lest det som er meldt i norske medier?

Solberg fortsetter: – Israel har rett til å forsvare sine grenser. Muren er en grense de har rett til å forsvare. Men det må være proporsjonalt i forhold til trusselen de opplever.

Statsministeren avslutter sitt intervju med ABC Nyheter slik:

– Har Norges reaksjon vært proporsjonal når vi sammenlikner med reaksjonen mot Russlands antatte drapsforsøk i Storbritannia?

– Det er forskjell på et antatt drapsforsøk og en proporsjonal reaksjon på at folk krenker en grense, svarer Solberg.

– Men de israelske styrkene skjøt jo over grensa og inn i Gaza?

– Du har fått svar, avslutter statsministeren.

Vi har en mistanke om at de norske soldatene som har beskyttet sine leirområder rundt omkring i verden de siste tiårene også har skutt ut utenfor gjerdet/ beskyttelsesområdet.


Takk for at du leste hele artikkelen! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise