Med slagordet «fordi fellesskap fungerer» vil Rødt utvise Israels ambassadør fra Norge

Grov diskriminering av verdens eneste jødiske stat.

Skjermdump fra samtalen mellom Bjørnar Moxnes og Mads Gilbert som partiet Rødt publiserte på Facebook 19. juni 2017.
Skjermdump fra samtalen mellom Bjørnar Moxnes og Mads Gilbert som partiet Rødt publiserte på Facebook 19. juni 2017.

Partiet Rødt vil utvise Israels ambassadør fra Norge, «i protest mot Israels drap på sivile palestinere».

Rødt skriver: «Langfredag brukte israelske soldater skarp ammunisjon mot palestinske demonstranter. 17 mennesker er drept, og over 1400 er skada. Demonstrasjonene var ment som fredelige protester med krav om at palestinske flyktninger og deres etterkommere må få vende tilbake til sine tidligere hjem i Israel.»

Rødt unnlater å nevne at minst ti av de drepte var medlemmer av ulike terrororganisasjoner. Rødt forteller ikke at kravet til demonstrantene vil bety at verdens eneste jødiske stat forsvinner og blir erstattet av arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Flyktninger har ingen allmenn rett til å vende tilbake, og vanlig praksis på området gir palestinerne ingen slik rett.

Du kan lese denne artikkelen på norsk fordi det er Israel-venner som støtter MIFFs arbeid med kontingent og gaver. Klikk her for å bli med på laget! 

Hvis Rødt skulle reagerer med utvisning av andre lands ambassadører hver gang deres militære styrker påfører en motstander minst 17 drepte, vil det om kort tid ikke være mange ambassadører igjen i Oslo. Se på listen over drepte i verdens pågående konflikter hittil i 2018. Det er nærmere 30 konflikter i verden hvor antallet drepte er høyere og til dels mye høyere. Blant landene på listen har en rekke ambassader i Oslo:

Afghanistan, Irak, Mexico, Algerie, Sudan, Sør-Sudan, Tunisia, Egypt – alle fra 10 til 200 ganger flere drepte enn palestinere hittil i år.

Colombia, Tyrkia, India, Pakistan, Iran, Ukraina – alle flere drepte, opptil 10 ganger flere, enn palestinere hittil i år.

Hvis Rødt skal unngå diskriminering, og la sitt fellesskap fungere, vil det vel bli nye kampanjer i sosiale medier mot disse ambassadørene i dagene som kommer? Vi holder ikke pusten.

Partiet Rødt har brukt dette bildet til å få fram sin sak i sosiale medier.
Partiet Rødt har brukt dette bildet til å få fram sin sak i sosiale medier.


Takk for at du leste hele artikkelen! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Forrige artikkelErna Solberg: – Israel har rett til å forsvare sine grenser
Neste artikkelNorsk internasjonal kirkeleder støtter Hamas-krav som vil ødelegge Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -