Bistandsaktuelt bommer: Norsk Folkehjelp har bare seg selv å takke

Norsk Folkehjelp har seg selv å takke for å bryte amerikanske regler og gi assistanse til ayatollah-regimet og islamistiske terrororganisasjoner.
Skjermdump fra bistandsaktuelt.no.
Skjermdump fra bistandsaktuelt.no.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Onsdag 4. april rapporterte MIFF at Norsk Folkehjelp må betale 16 millioner kroner for sin støtte til palestinske terrororganisasjoner. Forliket med amerikanske myndigheter gjelder også Norsk Folkehjelps bistand til ayatollah-regimet i Iran.

I sin pressemelding om saken fra 3. april skrev Norsk Folkehjelp at de er «blitt gjort kjent med at saken er basert på en varsling som ble levert i 2015 fra TZAC, Inc (The Zionist Advocacy Center)». Det er denne tråden Bistandsaktuelt følger opp i sin artikkel torsdag 5. april.

Bistandsaktuelt har valgt overskriften «Israel-venn kostet Folkehjelpen 16 millioner». Det må være årets spinn, for Norsk Folkehjelp har bare seg selv å takke for sin assistanse til ayatollah-regimet og islamistiske terrororganisasjoner.

Ellers er artikkelen til Bistandsaktuelt informativ og nøktern. De skriver:

«En lovbestemmelse i det amerikanske rettssystemet –  den såkalte False Claims Act – gjør dette mulig. Det er en lov som er ment å ramme personer eller organisasjoner som enten svindler den amerikanske stat eller mottar penger som de ikke har rettmessig krav på. Enhver kan så saksøke vedkommende person/organisasjon på vegne av den amerikanske staten, og dersom saken fører frem vil vedkommende da få en viss prosent av forlikssummen eller erstatningsbeløpet.

Det var i 2015 at Abrams innleverte klagen til det amerikanske justisdepartementet. I det 12 sider lange dokumentet framsetter aktivisten en rekke påstander som han mener dokumenterer at Folkehjelpen støtter både den palestinske organisasjonen Hamas og Iran. Dokumentet inneholder bilder, referater og tidspunkter fra møter samt navn på en rekke deltagere på møter og seminarer arrangert av den norske organisasjonen.»

David Abrams, i énmannsforetaket Zionist Advocacy Center, sier til Bistandsaktuelt at han er veldig fornøyd med rettsforliket med Norsk Folkehjelp.

– Vi påsto blant annet at Norsk Folkehjelp hadde mottatt penger fra den iranske staten for å bistå med utviklingen av Irans oljeindustri. I USA er Iran betraktet som en terrorist-stat. Derfor er jeg fornøyd at Norsk Folkehjelp i praksis betaler tilbake penger de har fått fra Iran, sier han.

– Fra mitt perspektiv er det viktig at ikke-statlige organisasjoner holder seg til humanitært arbeid, og utvider stor forsiktighet i omgang med organisasjoner som Hamas og land som Iran, legger han til.

Norsk Folkehjelp må betalte 16 millioner kroner fordi de som mottaker av bistandsmidler fra amerikanske myndigheter har forbrutt seg mot amerikanske regler som følger pengene. Da er det dårlig gjort av Norsk Folkehjelp og Bistandsaktuelt å prøve å skyve ansvaret over på en «Israel-venn».

Dersom du ikke ser kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise