Oslo Arbeiderparti beklager kommentar som anklaget jødene for å ha tatt livet av Jesus

– Kommentaren var over streken, sier Frode Jacobsen, leder i Oslo Arbeiderparti til MIFF.

Frode Jacobsen, leder i Oslo Arbeiderparti, sammen med partileder Jonas Gahr Støre. (Foto: Bernt Sønvisen, flickr)
Frode Jacobsen, leder i Oslo Arbeiderparti, sammen med partileder Jonas Gahr Støre. (Foto: Bernt Sønvisen, flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

«Jødene, som for øvrig tok livet av Jesus», skrev Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti i en Facebook-kommentar onsdag 4. april. Klassisk antisemittisme fra Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti, påpekte MIFF en drøy halvtime senere. I første omgang møtte Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti kritikk av sin kommentar med sletting og utestengelser, men etter om lag tre timer ble den slettet.

Torsdag 5. april etterlyste MIFF på e-post en beklagelse fra Arbeiderpartiet, Oslo Arbeiderparti eller styreleder i Internasjonalt Forum.

Svar kom raskt fra Oslo Arbeiderparti og leder Frode Jacobsen.

– Vi ble gjort oppmerksom på denne posten i går gjennom deres nyhetssak og tok umiddelbart kontakt med Internasjonalt Forum etter dette. Vi ble enige om at de skulle slette og beklage dette i en kommentar, og Oslo Arbeiderparti vil gjøre det samme her i denne e-posten. Dette er over streken ifølge våre nettvettregler og det har lokallaget gitt uttrykk for at de forstår og er enige i det, skriver politisk rådgiver Runar Kjellstad Nygård på vegne av Jacobsen.

Resten av e-posten lyder slik: «Vi beklager kommentarene fra Internasjonalt Forum og språkbruken i denne debattråden som ikke hører hjemme i noen form for seriøs og viktig debatt.

Denne kommentaren kom i en svært opphetet debatt, hvor administrator hadde blitt provosert av en av debattdeltakerne som hadde sagt noe slikt som «flere skulle vært tatt på Utøya». Administrator er enig i ettertid i at dette skulle de sett seg for god til å svare på og heller rapportert kommentaren. Arbeiderpartiet har nettvettregler som vi ber sidene som flyr under Arbeiderpartiets flagg følger.»

Etter MIFFs e-post til Arbeiderpartiet har også Internasjonalt Forum lagt ut en beklagelse som et eget innlegg på sin Facebook-side: «Vi viser til siste dagers diskusjon her på vår side om Israel og Palestina. I den forbindelse ble det publisert en kommentar som ble feil og som ikke representerer vårt ståsted eller politikk. Denne kommentaren ble derfor umiddelbart fjernet etter at den ble lagt ut og er blitt beklaget opptil flere ganger. Vi beklager altså kommentaren.»

Det stemmer ikke at kommentaren ble umiddelbart fjernet. De vedlagte private skjermdumpene som er publisert på Facebook av Rebekka Kongevold, viser at meldingen hadde ligget i en halvtime da hun først reagerte med kritikk, og deretter ble liggende i minst 1 time til.

Kongevold hevder at hun ble utestengt fra siden, en påstand som styrkes av det «Internasjonalt Forum» skriver: «tror nok at du har fått nok spalteplass hos oss nå.»

Forrige artikkelPlanlegger å brenne tusenvis av dekk
Neste artikkelHør hva lederen for «de fredelige» demonstrantene i Gaza sier
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.