Oslo Arbeiderparti beklager kommentar som anklaget jødene for å ha tatt livet av Jesus

- Kommentaren var over streken, sier Frode Jacobsen, leder i Oslo Arbeiderparti til MIFF.
Frode Jacobsen, leder i Oslo Arbeiderparti, sammen med partileder Jonas Gahr Støre. (Foto: Bernt Sønvisen, flickr)
Frode Jacobsen, leder i Oslo Arbeiderparti, sammen med partileder Jonas Gahr Støre. (Foto: Bernt Sønvisen, flickr)

«Jødene, som for øvrig tok livet av Jesus», skrev Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti i en Facebook-kommentar onsdag 4. april. Klassisk antisemittisme fra Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti, påpekte MIFF en drøy halvtime senere. I første omgang møtte Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti kritikk av sin kommentar med sletting og utestengelser, men etter om lag tre timer ble den slettet.

Torsdag 5. april etterlyste MIFF på e-post en beklagelse fra Arbeiderpartiet, Oslo Arbeiderparti eller styreleder i Internasjonalt Forum.

Svar kom raskt fra Oslo Arbeiderparti og leder Frode Jacobsen.

– Vi ble gjort oppmerksom på denne posten i går gjennom deres nyhetssak og tok umiddelbart kontakt med Internasjonalt Forum etter dette. Vi ble enige om at de skulle slette og beklage dette i en kommentar, og Oslo Arbeiderparti vil gjøre det samme her i denne e-posten. Dette er over streken ifølge våre nettvettregler og det har lokallaget gitt uttrykk for at de forstår og er enige i det, skriver politisk rådgiver Runar Kjellstad Nygård på vegne av Jacobsen.

Resten av e-posten lyder slik: «Vi beklager kommentarene fra Internasjonalt Forum og språkbruken i denne debattråden som ikke hører hjemme i noen form for seriøs og viktig debatt.

Denne kommentaren kom i en svært opphetet debatt, hvor administrator hadde blitt provosert av en av debattdeltakerne som hadde sagt noe slikt som «flere skulle vært tatt på Utøya». Administrator er enig i ettertid i at dette skulle de sett seg for god til å svare på og heller rapportert kommentaren. Arbeiderpartiet har nettvettregler som vi ber sidene som flyr under Arbeiderpartiets flagg følger.»

Etter MIFFs e-post til Arbeiderpartiet har også Internasjonalt Forum lagt ut en beklagelse som et eget innlegg på sin Facebook-side: «Vi viser til siste dagers diskusjon her på vår side om Israel og Palestina. I den forbindelse ble det publisert en kommentar som ble feil og som ikke representerer vårt ståsted eller politikk. Denne kommentaren ble derfor umiddelbart fjernet etter at den ble lagt ut og er blitt beklaget opptil flere ganger. Vi beklager altså kommentaren.»

Det stemmer ikke at kommentaren ble umiddelbart fjernet. De vedlagte private skjermdumpene som er publisert på Facebook av Rebekka Kongevold, viser at meldingen hadde ligget i en halvtime da hun først reagerte med kritikk, og deretter ble liggende i minst 1 time til.

Kongevold hevder at hun ble utestengt fra siden, en påstand som styrkes av det «Internasjonalt Forum» skriver: «tror nok at du har fått nok spalteplass hos oss nå.»

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise