Flagget til topps for Israel

På ulike kanter av landet vaier flaggene for Israel i dag.

Butikken Trend i Vennesla feirer Israels 70-årsdag. (Skjermdump fra venneslatidende.no)
Butikken Trend i Vennesla feirer Israels 70-årsdag. (Skjermdump fra venneslatidende.no)

Torsdag 19. april er det Israels uavhengighetsdag etter jødisk kalender. Verdens eneste jødiske stat feirer 70 år etter opprettelse av den moderne staten i 1948.

I Vennesla har innehaveren av butikken Trend hengt opp gratulasjoner til Israel på stor plakat på fasaden. I tillegg markerer Bjørn Linjord dagen med mange israelske flagg og et norsk flagg utenfor inngangspartiet.

– Dette ville jeg feire, sier Linjord til lokalavisen Vennesla Tidende. «Linjord er kjent for sine stunt når det gjelder å få oppmerksomhet rundt butikken sin, men aldri tidligere har han vært så kontroversiell som denne gangen,» skriver avisen.

MIFF har sett israelske flagg som vaier i vinden flere steder rundt i landet.

En Israel-venn i Møre og Romsdal har sendt dette bildet.
En Israel-venn i Møre og Romsdal har sendt dette bildet. (Foto: Bodil Olaug Rotevatn)
Ved Gluggevann i Kvinesdal er flagget kommet på stangen.
Ved Gluggevann i Kvinesdal er flagget kommet på stangen. (Foto: Edvin Vik)
Også i Vestfold flagges det.
Også i Vestfold flagges det. (Foto: Håkon Sveen)
Forrige artikkelMIFFs gave til 70-års jubilanten: miff.dk
Neste artikkelEU-land har bestemt seg for å flytte ambassaden til Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.