Etter MIFFs klage må festival svare for sin diskriminering av israelere

Diskrimineringsnemnda gransker festivalen Feminine Tripper for lovbrudd.
Festivalen Feminine Tripper ble avholdt i Oslo 19.-25. mars 2018. (Plakat fra Facebook-siden)
Festivalen Feminine Tripper ble avholdt i Oslo 19.-25. mars 2018. (Plakat fra Facebook-siden)

19. mars meldte MIFF om den norske festivalen Feminine Trippers grove diskriminering av israelske deltakere. «Vi kan ikke invitere israelske deltakere med en god samvittighet,» skrev arrangørene. Da de fikk kritikk for sin diskriminering, valgte arrangørene å stenge sin Facebook-side for alle israelere.

22. mars sendte MIFF brev til politiet og Diskrimineringsnemda hvor vi påpekte at Feminine Tripper brøt norsk lov. Likestillings- og diskrimineringsombudet, som også fikk kopi av brevet, svarte raskt og understreket at «diskriminering på grunn av nasjonal opprinnelse er forbudt».

I et brev til MIFF datert 16. mai varsler Diskrimineringsnemnda at de jobber med saken.

«I saker om diskriminering gjelder regelen om delt bevisbyrde mellom klager og innklagede. Dette betyr at klager må vise til forhold/omstendigheter som gir «grunn til å tro» at forskjellsbehandling har funnet sted. Når klager har etablert «grunn til å tro», går bevisbyrden over på innklagede, som må sannsynliggjøre at diskriminering ikke har skjedd,» skriver Diskrimineringsnemnda.

Mye tyder på at MIFFs argumenter har fått Diskrimineringsnemnda «grunn til å tro» at forskjellsbehandling har funnet sted. For nå retter de seg mot de innklagede.

«Som de av vår saksforberedelse vil sekretariatet for Diskrimineringsnemnda kontakte den innklagede parten for å innhente deres syn på saken,» skriver Diskrimineringsnemnda.

Diskrimineringsnemnda opplyser at de er i etableringsfasen, og ber om forståelse for at dette vil føre til «noe lengre saksbehandlingstid enn forventet.

 

Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise