Årets beste nyhet: Norwegian åpner direkterute Oslo – Tel Aviv

Og de første billettene selges for litt over 2000 kroner!

Norwegian åpnet sin direkterute fra Oslo til Tel Aviv 31. oktober 2018. (Illustrasjonsfoto: Steve Selwood, flickr.com)
Norwegian åpnet sin direkterute fra Oslo til Tel Aviv 31. oktober 2018. (Illustrasjonsfoto: Steve Selwood, flickr.com)

31. oktober åpner flyselskapet Norwegian en fast direkterute mellom Oslo og Tel Aviv, melder den israelske avisen Israel Hayom. Dette bekreftes også i tilbudet på Norwegians nettsider. Nå kan du bestille billett for bare 929 kroner ned til Israel onsdag 31. oktober, med retur lørdag eller onsdager i november for bare 1127 kroner.

Og det beste av alt? Du slipper mellomlandinger i Europa som forlenger reisen med minimum 2-3 timer. Ifølge Norwegian blir reisetiden 4 timer og 55 minutt nedover og 5 timer og 30 minutt hjemover.

De siste årene har Norsk-Israelsk Handelskammer (NIHK), Israels venner på Stortinget og Israels ambassade arbeidet aktivt for å få flyselskap til å åpne en direkterute mellom Oslo og Tel Aviv. Alexander Douglas har også vært en nøkkelspiller. I 2017 støttet Med Israel for fred (MIFF) arbeidet til NIHK for direkterute med 30.000 kroner. I juni 2017 deltok MIFF også i et arbeidsmøte på Stortinget for å få direkterute.

Nå er dette arbeidet kronet med suksess.

– Kjempebra, kommenterer Hans Fredrik Grøvan (KrF), leder i Israels venner på Stortinget.

– Den eneste måten å sikre at Norwegian-ruten fra Oslo til Tel Aviv blir et varig tilbud, er å kjøpe billetter, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Ifølge Israel Hayom vil det israelske turistdepartementet gi Norwegian en startstøtte på 500.000 euro for å åpne en helårsrute med to avganger i uken. Etter at det ble åpnet direkteruter mellom Israel og Polen økte turisttrafikken fra Polen til Israel med 170 prosent, skriver avisen.

Norwegian har allerede fly til Israel fra Stockholm og København.

  • Kommer du til å benytte Norwegians tilbud om direktefly Gardermoen – Ben Gurion? – Skriv ditt svar i kommentarfeltet under.
Forrige artikkelHvorfor forsvinner brannterroren fra Gaza nesten helt i norske aviser?
Neste artikkelLes MIFF-brevet politikerne på Gjøvik bør lese før de tar stilling til boikottforslag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.