Norsk bistandsmottaker og Kirkens Nødhjelps partnerorganisasjon hadde terrorleder som prosjektkoordinator

Avsløring i australsk avis.

Ahmed Abullah Al Adine mottok lønn fra organisasjon som mottar millionbeløp fra Norge. Samtidig hadde han en lederstilling i en organisasjon på EUs terrorliste. (Foto: Privat/ Facebook)
Ahmed Abullah Al Adine mottok lønn fra organisasjon som mottar millionbeløp fra Norge. Samtidig hadde han en lederstilling i en organisasjon på EUs terrorliste. (Foto: Privat/ Facebook)

Den australske avisen Daily Telegraph publiserte torsdag 28. juni opplysninger som viser at en partnerorganisasjon av Kirkens Nødhjelp og en mottaker av norske bistandsmidler har hatt en fremstående palestinsk terrorleder som ansatt de siste seks årene.

I en årrekke har MAAN Development Center vært mottaker av norske bistandspenger. I 2017 og 2018 mottar organisasjonen 1,5 millioner kroner for å hjelpe fattige palestinere i Jordan-dalen. Fra 2014 til 2017 mottok MAAN 4,7 millioner kroner i norsk bistand.

Kirkens Nødhjelp oppgir MAAN Development Center som en av sine partnere på sin nettside.

Les også: – Kirkens Nødhjelp og MAAN tar uforbeholden avstand fra alle former for terror

Palestinske MAAN Development Center har 36 ansatte. Fra 2012 har Ahmed Abullah Al Adine vært prosjektkoordinator i organisasjonen. 14. mai ble Al Adine drept da han deltok i provokasjonene mot grensen til Israel, viser en pressemelding fra Union Aid Abroad, en hjelpeorganisasjon drevet av australsk arbeiderbevegelse.

Men det var også andre som markerte Al Adines død, terrororganisasjonen PFLP. Av PFLP blir han hyllet som en «martyrkamerat».

«Med stor stolthet hyller PFLP vår aktverdige martyr. (…) Han var medlem av lederskapet til PFLP i Deir Al-Balah og dets sekretær,» skriver PFLP i en melding, ifølge Daily Telegraph. På Facebook-siden sin har Al Adine identifisert seg selv som ansatt i MAAN Development Center. Der har han også publisert PFLP-propaganda.

– Vår kamp mot zionistfienden kan bare skje med blod, skal Al Adine ha skrevet på Facebook, ifølge Daily Telegraph.

PFLP står bak en rekke terrorangrep, inkludert flykapringer og selvmordsbombere. Organisasjonen står på terrorlisten både til USA, EU, Canada og Israel.

Australske myndigheter har startet gransking av saken, melder politisk redaktør Sharri Markson i Daily Telegraph på Twitter.

– Al Adine hadde terrorpropaganda på hele sin Facebook-side. Hvordan kan vi vite at ikke også de andre ansatte i MAAN har terrortilknytning? spør Markson i et radiointervju.

 

Del denne saken dersom du mener norske myndigheter må gjøre det samme!

 

(Denne saken er oppdatert 29. juni med lenke til radiointervjuet, og tittel til Sharri Markson er endret fra journalist til politisk redaktør.)

Forrige artikkelUtmerkelse til israelsk vannteknologi
Neste artikkelIsrael krever at EU stanser støtte til Norsk Folkehjelp
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.