Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Norge må balansere støtten til grupper som formidler palestineres og israeleres argumenter

(Illustrasjonsfoto: GPO)
(Illustrasjonsfoto: GPO)
Lik og del om du er enig!

I januar 2011 la Eidsvåg-utvalget frem rapporten «Det kan skje igjen». Utvalget var satt ned av Kunnskapsdepartementet for å gi en rapport om antisemittisme og rasisme i skolen.

I flere europeiske land, inkludert Norge, så arbeidsgruppen «en tydelig sammenheng mellom økningen i antisemittisme og konflikten mellom Israel og palestinerne i forbindelse med den andre intifadaen».

Etter MIFFs syn skyldes dette i stor grad hvordan Israels konflikter med sine naboer blir dekket av mediene og hvilken oppmerksomhet den blir gitt av politiske organisasjoner.

I Norge er det en enorm overfokusering på konflikter hvor Israel er involvert, så selv om alle rapporter isolert sett skulle være korrekte og objektive, får folk inntrykk av at Israel er den mest brutale krigsmakt i verden. Dette blir forsterket når en betydelig del av rapportene også er klart tendensiøse til fordel for palestinerne, og Israels beste argumenter blir fortiet.

Arbeidsgruppen fant det «viktig å slå fast at det er uakseptabelt dersom kritikk av Israel glir over i trakassering av norske jødiske skolebarn». De mente skolen må «gi en mangesidig og saklig framstilling av konflikten mellom Israel og palestinerne, der personlige fortellinger fra begge sider får plass».
Dessverre sviktet Eidsvåg-utvalget i å følge opp dette i sine anbefalinger, og vi har ikke registrert noen endringer i norsk skole.

Den norske stat bruker årlig titalls millioner kroner på å støtte organisasjoner som formidler palestinernes historie og argumenter.

For norsk skole vil «en mangesidig og saklig framstilling av konflikten» i de aller fleste tilfeller bety et mye sterkere fokus på å framstille israelernes side av saken, og israelernes historier.

MIFF forventer at regjeringen

  • støtter konkrete prosjekter for at norske skoleelever skal få høre personlige fortellinger fra jevnaldrende israelere.

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart