Etter MIFF-artikkel ga Norway Cup rødt kort til palestinsk fotballag

Serverte politisk budskap på Norway Cups nettside.

«The Football Academy of Jerusalem» får rødt kort fra Norway Cup etter at de brukte lagbildet på Norway Cups nettside til politisk markering. (Montasje: MIFF)
«The Football Academy of Jerusalem» får rødt kort fra Norway Cup etter at de brukte lagbildet på Norway Cups nettside til politisk markering. (Montasje: MIFF)

På morgenen torsdag 26. juli meldte MIFF at palestinsk fotballag brøt Norway Cups forbud mot politisk demonstrasjon. På et lagbilde publisert på Norway Cups nettside viste palestinske barn fram en plakat med teksten «Free The Aqsa». Det ble også vist fram en arabisk-språklig plakat som MIFF ikke hittil har funnet betydningen til.

MIFF sendte e-post med spørsmål til Hilde Østerkløft, talsperson for Norway Cup: Er det tillatt at deltagerlagene serverer politiske budskap på denne måten?

Fem timer senere kom svaret:

– Takk for informasjon. Vi tillater ikke politiske budskap på Norway Cup. Vi var ikke klar over dette, og har fjernet dette nå, svarte Østerkløft.

MIFF kan bekrefte at artikkelen og bildet som tidligere lå på Norway Cups nettside er fjernet.

Det er andre år på rad at Norway Cup, etter tips fra MIFF, gir rødt kort til pro-palestinske aktører. «Norway Cup må gi Palestinakomiteen rødt kort,» skrev MIFF 2. august 2017. En idrettsprofessor og kvinne med tillitsverv i Palestinakomiteen planla politisk markering på barneturneringen. Allerede samme dag fikk Palestinakomiteen rødt kort av arrangørene og politiet. I ettertid forsøkte Palestinakomiteen å løpe unna ansvar, men MIFF satt på skjermdumpen til mobiliseringsannonsen som var promotert på forsiden av deres egen offisielle nettside.

– Norway Cup tillater ingen politiske demonstrasjoner og det tillater heller ikke politiet, sa Hilde Østerkløft, pressetalskvinne i Norway Cup til MIFF i 2017. Hun takket også MIFF for å ha tatt kontakt om saken.

I år ble det samme reaksjon. Kanskje sprer budskapet seg sakte, men sikkert, blant palestinerne og deres tilhengere at Norway Cup handler om fotball og spilleglede, ikke om politikk og langt mindre demonisering av andre stater?

Forrige artikkelPalestinsk fotballag bryter Norway Cups forbud mot politisk demonstrasjon
Neste artikkelHamas-leder: – O, muslimer, samme hvor du finner en sionistisk jøde må du drepe ham
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.