Palestinsk fotballag bryter Norway Cups forbud mot politisk demonstrasjon

Serverer politisk budskap på Norway Cups nettside.

«The Football Academy of Jerusalem» bruker lagbildet på Norway Cups nettside til politisk markering. (Skjermdump fra norwaycup.no med forstørrelse av plakaten innfelt)
«The Football Academy of Jerusalem» bruker lagbildet på Norway Cups nettside til politisk markering. (Skjermdump fra norwaycup.no med forstørrelse av plakaten innfelt)

«Norway Cup må gi Palestinakomiteen rødt kort,» skrev MIFF 2. august 2017. En idrettsprofessor og kvinne med tillitsverv i Palestinakomiteen planla politisk markering på barneturneringen. Allerede samme dag fikk Palestinakomiteen rødt kort av arrangørene og politiet. I ettertid forsøkte Palestinakomiteen å løpe unna ansvar, men MIFF satt på skjermdumpen til mobiliseringsannonsen som var promotert på forsiden av deres egen offisielle nettside.

– Norway Cup tillater ingen politiske demonstrasjoner og det tillater heller ikke politiet, sa Hilde Østerkløft, pressetalskvinne i Norway Cup til MIFF i 2017. Hun takket også MIFF for å ha tatt kontakt om saken.

I 2018 er det et palestinsk deltakerlag som gjør politisk demonstrasjon på Norway Cup. I artikkelen «Fra Palestina til Oslo» på norwaycup.no er «The Football Academy of Jerusalem» avbildet med en plakat hvor det står «Free The Aqsa» på engelsk.

For muslimene er Al-Aqsa den viktigste moskéen i Jerusalem og den tredje viktigste i islam. Etter at Israel erobret gamlebyen under Seksdagerskrigen i 1967 valgte Israel å overgi kontrollen av Al-Aqsa og Tempelplassen til Jerusalem Islamic Waqf.

Det palestinske fotballagets plakat er derfor ikke bare politisk, det gir også en feil framstilling av virkeligheten.

Norway Cup har foreløpig ikke svart på MIFFs henvendelse i saken.

Forrige artikkelPresident Abbas: – Dersom vi bare skulle ha én mynt igjen, vil vi gi den til martyrene, fangene og deres familier
Neste artikkelEtter MIFF-artikkel ga Norway Cup rødt kort til palestinsk fotballag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.