Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinsk fotballag bryter Norway Cups forbud mot politisk demonstrasjon

«The Football Academy of Jerusalem» bruker lagbildet på Norway Cups nettside til politisk markering. (Skjermdump fra norwaycup.no med forstørrelse av plakaten innfelt)
«The Football Academy of Jerusalem» bruker lagbildet på Norway Cups nettside til politisk markering. (Skjermdump fra norwaycup.no med forstørrelse av plakaten innfelt)
Serverer politisk budskap på Norway Cups nettside.

«Norway Cup må gi Palestinakomiteen rødt kort,» skrev MIFF 2. august 2017. En idrettsprofessor og kvinne med tillitsverv i Palestinakomiteen planla politisk markering på barneturneringen. Allerede samme dag fikk Palestinakomiteen rødt kort av arrangørene og politiet. I ettertid forsøkte Palestinakomiteen å løpe unna ansvar, men MIFF satt på skjermdumpen til mobiliseringsannonsen som var promotert på forsiden av deres egen offisielle nettside.

– Norway Cup tillater ingen politiske demonstrasjoner og det tillater heller ikke politiet, sa Hilde Østerkløft, pressetalskvinne i Norway Cup til MIFF i 2017. Hun takket også MIFF for å ha tatt kontakt om saken.

I 2018 er det et palestinsk deltakerlag som gjør politisk demonstrasjon på Norway Cup. I artikkelen «Fra Palestina til Oslo» på norwaycup.no er «The Football Academy of Jerusalem» avbildet med en plakat hvor det står «Free The Aqsa» på engelsk.

For muslimene er Al-Aqsa den viktigste moskéen i Jerusalem og den tredje viktigste i islam. Etter at Israel erobret gamlebyen under Seksdagerskrigen i 1967 valgte Israel å overgi kontrollen av Al-Aqsa og Tempelplassen til Jerusalem Islamic Waqf.

Det palestinske fotballagets plakat er derfor ikke bare politisk, det gir også en feil framstilling av virkeligheten.

Norway Cup har foreløpig ikke svart på MIFFs henvendelse i saken.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart