– Alle grupper fra Palestinakomiteen vil bli nektet innreise i Israel

Palestinakomiteen måtte avlyse sin planlagte ungdomstur til Israel.
Viseambassadør Dan Poraz. (Foto: MIFF)
Viseambassadør Dan Poraz. (Foto: MIFF)

– Alle Israel-turer i regi av Palestinakomiteen vil bli nektet innreise til Israel i framtiden, bekrefter Dan Poraz, Israels viseambassadør i Norge, i intervju med nyhetsbyrået NTB.

– Israel har rett, i likhet med alle land, til å nekte innreise til folk som ønsker å skade landet, sier han til NTB og viser til at Palestinakomiteen støtter den internasjonale BDS-kampanjen som tar til orde for boikott av Israel.

Nettsiden Palestinabutikken.no forteller at ungdomsturen til Palestinakomiteen skulle ha gått av stabelen 4.-13. august. Turen skal ha blitt kansellert i forkant, etter at Israels ambassade sendte et brev til organisasjonen. «Palestinakomiteen er «et ekstremt negativt og destruktivt element» og «en agent for hat» som nekter det jødiske folk retten til selvbestemmelse, skal ambassadør Raphael Schutz ha skrevet i brevet, ifølge NTB.

Invitasjonen til ungdomsturen presenterer Jerusalem og Jaffa som «palestinske byer», sammen med Hebron, Betlehem, Ramallah og Jeriko. Jerusalem er Israels hovedstad og Jaffa er nabobyen til Tel Aviv i Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise