– Alle grupper fra Palestinakomiteen vil bli nektet innreise i Israel

Palestinakomiteen måtte avlyse sin planlagte ungdomstur til Israel.

Viseambassadør Dan Poraz. (Foto: MIFF)
Viseambassadør Dan Poraz. (Foto: MIFF)

– Alle Israel-turer i regi av Palestinakomiteen vil bli nektet innreise til Israel i framtiden, bekrefter Dan Poraz, Israels viseambassadør i Norge, i intervju med nyhetsbyrået NTB.

– Israel har rett, i likhet med alle land, til å nekte innreise til folk som ønsker å skade landet, sier han til NTB og viser til at Palestinakomiteen støtter den internasjonale BDS-kampanjen som tar til orde for boikott av Israel.

Nettsiden Palestinabutikken.no forteller at ungdomsturen til Palestinakomiteen skulle ha gått av stabelen 4.-13. august. Turen skal ha blitt kansellert i forkant, etter at Israels ambassade sendte et brev til organisasjonen. «Palestinakomiteen er «et ekstremt negativt og destruktivt element» og «en agent for hat» som nekter det jødiske folk retten til selvbestemmelse, skal ambassadør Raphael Schutz ha skrevet i brevet, ifølge NTB.

Invitasjonen til ungdomsturen presenterer Jerusalem og Jaffa som «palestinske byer», sammen med Hebron, Betlehem, Ramallah og Jeriko. Jerusalem er Israels hovedstad og Jaffa er nabobyen til Tel Aviv i Israel.

Forrige artikkelMIFF varsler Riksrevisjonen: Norsk bistand bidrar til å belønne terror og finansiere hatefulle ytringer
Neste artikkelAmerikanerne forstår at UNRWA er et problem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.