OD viser klipp av jente som hyller terrorledere og oppmuntrer til selvmordsbombing

Hvis OD ikke har noe imot Israel, hvorfor løfter de gang på gang fram palestinske ungdom som kjemper for Israels utryddelse?

Ahed Tamimi avbildet i OD-filmen. (Skjermdump fra YouTube)
Ahed Tamimi avbildet i OD-filmen. (Skjermdump fra YouTube)

Operasjon Dagsverk fortsetter å publisere filmer som avslører at de samarbeider med palestinske krefter som IKKE arbeider for fred. I den hittil lengste filmen ble norske skoleelever servert en serie ensidige anklager mot de israelske forsvarsstyrkene og graffiti som feirer 30-års jubileet til terrororganisasjonen Hamas. Filmen inneholdt også kart hvor Israel er utslettet.

I en film fra 19. september kom det nye ensidige og villedende anklager mot Israels fangebehandling. I filmen inngår også et klipp av Ahed Tamimi, som har sittet i israelsk fengsel noen måneder. Hun forteller at fengselsoppholdet var en blanding av studier og hyggelig sosialt samvær med andre palestinske fanger.

Like etter at bildet av Tamimi er vist, fortsetter fortellerstemmen til Operasjon Dagsverk:

«Palestinske barn og ungdom er født, oppvokst og fanget i en konflikt de selv ikke var med på å skape. Midt i skuddlinja står ungdom, med et ønske om fred og forandring.»

Men er det virkelig fred Ahed Tamimi ønsker?

– Jeg skulle ønske alle over hele verden kunne forene seg slik at vi kan frigjøre Palestina, (…) enten det er med knivstikkinger, martyroperasjoner [selvmordsbombinger] eller steinkasting, har Tamimi sagt.

– Vi støtter ham og er stolte av ham, sier Tamimi om Hassan Nasrallah. Han er leder for den shia-muslimske og Iran-kontrollerte Hizbollah-organisasjonen. Hizbollah er regnet som en terrororganisasjon av USA, Canada, Den arabiske liga og deres militære styrker blir sett på som en terrororganisasjon av Australia, Storbritannia og EU.

Tamimi var denne måneden på reise i Frankrike

– Vårt mål er ikke bare å fjerne den israelske bosetningen i Nabi Saleh [på Vestbredden], men vårt mål er å stanse okkupasjonen, den storstilte bosetningen, som er Israel, sa Tamimi.

Hvorfor velger Operasjon Dagsverk å bruke en jente som hyller terrorledere og oppmuntrer til selvmordsbombing som en illustrasjon på palestinsk ungdom? Hvordan kan norske skoler tillate at dette blir servert uten motforestillinger til norske skoleelever?

 

Les mer om Ahed Tamimi

Operasjon Dagsverk bruker Janna JIHAD fra voldelig palestinsk klan som stemme for «fred»

Sannheten om den blåøyde palestinske propagandaaktivisten

Forsøkte å provosere soldater

 

Forrige artikkel– Å nevne Israel synes ikke jeg er naturlig når jeg skal si noe om de store, viktige tingene
Neste artikkelVil Knut Arild Hareide føre Norges forhold til Israel tilbake til frysepunktet?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.