Hva kan DU gjøre for å rette opp skaden til Operasjon Dagsverk?

Elever, lærere, skoleledelse, foreldre, besteforeldre, venner og familie – alle kan gjøre noe for å begrense skadene av årets Operasjon Dagsverk.

Alle kan gjøre noe for å redusere skadeomfanget av årets Operasjon Dagsverk. Tar du utfordringen? (Foto: Hometown Beauty, flickr)
Alle kan gjøre noe for å redusere skadeomfanget av årets Operasjon Dagsverk. Tar du utfordringen? (Foto: Hometown Beauty, flickr)

I årets Operasjon Dagsverk skal norske skoleelever gi over 20 millioner kroner til organisasjoner som kjemper for politiske krav som vil fjerne verdens eneste jødiske stat og erstatte den med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. På vei mot dette målet, kjemper mottakerne av OD-pengene for «bred økonomisk boikott» av Israel. Aktivitetene til minst en av ODs palestinske samarbeidspartnere kommer klart inn under det som tysk sikkerhetstjeneste beskriver som antisemittisme. I Norge vil ensidig og demoniserende framstilling av Israel skape falske bilder av Israel i seks årskull med skoleelever. Les mer om alt dette i artikkelen Ti grunner til at du ikke bør delta i Operasjon Dagsverk.

Operasjon Dagsverk skrev et motsvar preget av mange feil. Deres «fulle tiltro» til palestinske partnere gjør dem blinde for den forferdelige agendaen. Men til og med i ODs motsvar blir det bekreftet at pengemottakerne har en agenda som vil utslette Israel.

Dagen etter at MIFF publiserte våre ti argumenter 18. september, publiserte OD en ny film. Der viste de klipp av en palestinsk jente som hyller terrorledere og oppmuntrer til selvmordsbombing. De kommer også med nye falske og demoniserende anklager mot Israel.

NB! Dersom du har spørsmål til MIFF angående Operasjon Dagsverk, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Du finner kontaktinformasjon til de ansatte nederst på siden.

 

Hva elever kan gjøre

 • Sett deg inn i kritikken av årets aksjon, lenkene over er et godt utgangspunkt. Se MIFFs informasjonsfilm for kortversjonen.
 • Dropp å delta på Operasjon Dagsverk 1. november! Ingen kan tvinge deg til å gi penger til en agenda mot Israel og mot fred. Velg å være på skolen eller delta på et alternativt opplegg.
 • Prøv å få ditt elevråd til å avlyse OD på din skole. Hvis du ikke får OD avlyst, prøv å få med deg flest mulig venner til å droppe å delta!
 • Klikk her for å laste ned plakaten Dropp Operasjon Dagsverk! (PDF)– skriv ut i A4 eller A3 format og heng opp på din skole.

 

Hva lærere og skoleledelse kan gjøre

 • Ta kritikken av årets OD svært seriøst. Når den jødiske menigheten i Oslo ber sine ungdommer holde seg borte, bør det ringe noen alarmbjeller!
 • Be Elevrådet revurdere en eventuell planlagt deltakelse i årets aksjon.
 • Vær oppmerksom på at ensidig informasjon og demonisering av Israel, slik det blant annet fremkommer i ODs filmer, vil ha antisemittisk effekt.
 • I tråd med opplæringsloven og vanlig praksis i norsk skole må elevene eksponeres for ulike synsvinkler på konflikten.
 • MIFF er alltid tilgjengelig for å delta i undervisning for å presentere israelske perspektiver som en motvekt til årets OD. Dere kan også bruke våre ressurser på nettsiden og YouTube. Se kontaktinformasjon under.

 

Hva alle kan gjøre

 • Snakk om, kommenter, send og del informasjon som kan få flest mulig skoleelever til å droppe årets Operasjon Dagsverk. Foreldre, besteforeldre og venner av elever i ungdomsskole og videregående skole har et særskilt ansvar. Også dere kan laste ned plakaten Dropp Operasjon Dagsverk! (PDF), skriv ut i A4 eller A3 format og heng opp på skoler i nærmiljøet.
 • Skriv bekymringsmelding til skoler og leserinnlegg i lokale aviser.
 • MIFF bruker store ressurser på å informere flest mulig om de negative sidene ved årets Operasjon Dagsverk. Hvis du vil støtte våre avslørende artikler, helsides avisannonser som kommer i store aviser, informasjonsfilm eller markedsføring i sosiale medier, send din gave til
  • VIPPS 39881
  • Konto 78770654539
  • SMS: Send kodeord MIFF ELEV til 2160 og du gir 400,- over mobilfaktura, eller bruk skjema for SMS-gave med fritt beløp under.

Hjertelig takk for alt du gjør!

Forrige artikkelMagnus Carlsen vil boikotte sjakk-VM hvis Israel blir utestengt igjen
Neste artikkelHva var den største feilen regjeringen gjorde denne uken?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.