Elev dropper Operasjon Dagsverk: – Fikk illsint elevrådsleder etter meg

Ingen må la seg skremme til å jobbe for årets Operasjon Dagsverk.

Skjermdump av melding fra elev i videregående skole til MIFF 29. september 2018.
Skjermdump av melding fra elev i videregående skole til MIFF 29. september 2018.

Lørdag 29. september mottok MIFF en melding på Facebook-siden fra en elev i norsk videregående skole. Eleven forteller at han fikk en «illsint elevrådsleder» etter seg da det ble kjent at han kom til å droppe årets Operasjon Dagsverk.

– Skolen vil ikke vise begge sider av saken, og mange som ønsker å droppe Operasjon Dagsverk i år tørr ikke fordi de er redde for konsekvenser, skriver eleven.

Operasjon Dagsverk opplyser på sine egne nettsider at alle fritt kan velge å la være å delta. Ingen elever må la seg skremme til å delta.

I årets Operasjon Dagsverk skal norske skoleelever gi over 20 millioner kroner til organisasjoner som kjemper for politiske krav som vil fjerne verdens eneste jødiske stat og erstatte den med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. På vei mot dette målet, kjemper mottakerne av OD-pengene for «bred økonomisk boikott» av Israel. Aktivitetene til minst en av ODs palestinske samarbeidspartnere kommer klart inn under det som tysk sikkerhetstjeneste beskriver som antisemittisme. I Norge vil ensidig og demoniserende framstilling av Israel skape falske bilder av Israel i seks årskull med skoleelever. Les mer om alt dette i artikkelen Ti grunner til at du ikke bør delta i Operasjon Dagsverk.

Operasjon Dagsverk skrev et motsvar preget av mange feil. Deres «fulle tiltro» til palestinske partnere gjør dem blinde for den forferdelige agendaen. Men til og med i ODs motsvar blir det bekreftet at pengemottakerne har en agenda som vil utslette Israel.

Dagen etter at MIFF publiserte våre ti argumenter 18. september, publiserte OD en ny film. Der viste de klipp av en palestinsk jente som hyller terrorledere og oppmuntrer til selvmordsbombing. De kommer også med nye falske og demoniserende anklager mot Israel.

NB! Dersom du har spørsmål til MIFF angående Operasjon Dagsverk, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Du finner kontaktinformasjon til de ansatte nederst på siden.

Les hva DU kan gjøre for å rette opp skaden til Operasjon Dagsverk.

Forrige artikkelEU-komité vil holde igjen 140 millioner kroner i bistand til palestinerne på grunn av hatopplæring i skolene
Neste artikkelAlf R. Jacobsen: – Odd Karsten Tveit fører leserne sine bak lyset
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.