Vårt Land tar feil om MIFF og Operasjon Dagsverk

Vårt Land kritiserer Med Israel for fred (MIFF) på lederplass 8. oktober. Det skaper behov for å rydde opp.

Skjermdump av Vårt Lands lederartikkel 8. oktober 2018.
Skjermdump av Vårt Lands lederartikkel 8. oktober 2018.

Aller først en takk til Vårt Land som mener MIFF har «bidratt med viktige perspektiver» når kritikken mot Israel blir for ensidig.

I motsetning til Vårt Lands framstilling, er det en lang rekke argumenter for å holde seg borte fra årets Operasjon Dagsverk (OD). KFUK-KFUM Globals «brede økonomiske boikott» av Israel er god nok grunn. Men boikotten handler ikke bare om å få slutt på okkupasjonen, slik VL framstiller det. KFUK-KFUMs palestinske partnere – de som skal forvalte OD-pengene – vil boikotte Israel til 7 millioner palestinere kan flytte inn i Israel og dermed gjøre slutt på verdens eneste jødiske stat.

Vårt Land skriver at KFUK-KFUM «anerkjenner i det minste staten Israels rett til å eksistere, men MIFF synes ikke å ha noen forståelse for palestinernes nasjonale identitet. De argumenterer i stedet med at det finnes 22 andre arabiske stater, og 57 muslimske stater i verden.» Her bommer VL fullstendig! Palestinske selvstyremyndigheter, eller Staten Palestina som de selv kaller seg, inngår jo i disse 22 arabiske og 57 muslimske statene.

Problemet med årets OD, som VL tydeligvis ikke har tatt inn over seg, er at mottakerne går inn for en politikk hvor verdens eneste jødiske stat vil bli borte og erstattet av arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. MIFF har ikke noen problemer med palestinernes nasjonale identitet. Den må bare ikke realiseres på bekostning av at det finnes et Israel.

Det er palestinere som vil ha bort Israel OD bruker i sitt informasjonsmateriell rettet mot norske skoleelever. I en film publisert 19. september vises et bilde av Ahed Tamimi og ODs fortellerstemme sier i neste øyeblikk at palestinske ungdom ønsker «fred og forandring».

– Vårt mål er ikke bare å fjerne den israelske bosetningen i Nabi Saleh [på Vestbredden], men vårt mål er å stanse okkupasjonen, den storstilte bosetningen, som er Israel, sa Tamimi da hun var i Frankrike i september.

Tidligere har hun lovprist Hizbollah-leder Hassan Nasrallah og bedt om frigjøring av Palestina med «knivstikkinger, martyroperasjoner [selvmordsbombinger] eller steinkasting».

Hvorfor velger OD å bruke en jente som hyller terrorledere og oppmuntrer til selvmordsbombing som en illustrasjon på palestinsk ungdom? Hvordan kan norske skoler tillate at dette blir servert uten motforestillinger til norske skoleelever?

VL mener det er viktig at palestinerne har verdenssamfunnets oppmerksomhet. Inntil videre kan VL ta det med ro, palestinerne får allerede mye mer bistand per innbygger enn noen annen folkegruppe. Problemet med OD er at de gir oppmerksomhet til palestinere som kjemper for ekstreme politiske mål, ikke til dem som søker fredelig sameksistens.

Forrige artikkelVG rettet feil etter korreksjon fra MIFF
Neste artikkelMIFF møtte Israel-venner fra 21 europeiske land i Polen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.