Fædrelandsvennens skylapper

Hvis OD handler om å «hindre radikalisering», hvorfor bruke slike ekstreme palestinske stemmer som går sterkt imot en løsning?

Fædrelandsvennen kritiserte MIFF i lederartikkel 12. oktober 2018. (Skjermdump fra fvn.no)
Fædrelandsvennen kritiserte MIFF i lederartikkel 12. oktober 2018. (Skjermdump fra fvn.no)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Fædrelandsvennen hevder Med Israel for fred (MIFF) «fremstår som et talerør for det nasjonalistiske ytre høyre i israelsk politikk». Reaksjonen i lederartikkelen fredag 12. oktober kommer fordi MIFF påpeker at inntektene i årets Operasjon Dagsverk går til mottakere som arbeider for å gjøre slutt på verdens eneste jødiske stat.

Dette bare feier Fædrelandsvennen til side, uten å komme med saklige argumenter. MIFF går derimot til kilden. Mottakerne av årets OD-penger ser det som en «hellig rett» at minst 7 millioner palestinere skal kunne strømme inn gjennom Israels grenser slik at verdens eneste jødiske stat blir borte. «Det er i psyken til enhver palestiner at retten til retur er en hellig rett og det kan ikke bli noen fred uten den,» skriver YWCA Palestine på sine nettsider. «Den har ingen foreldelse og kan ikke bli fjernet med en avtale eller etableringen av en [palestinsk] stat,» skriver de videre.

Det er ikke bare høyresiden i Israel som avviser palestinernes krav om å flytte 7 millioner palestinere inn i Israel – det blir avvist fra venstre til høyre, også av det mest venstreorienterte jødiske partiet Meretz. Nasjonalt selvmord, kaller de det. At en pro-israelsk gruppe i Norge reagerer når norske skolebarn må gi penger til å styrke arbeidet for nasjonalt selvmord i Israel, bør ikke komme som en overraskelse.

Fædrelandsvennen skriver så fint om traumebehandling og utdanning, men har kanskje ikke sett filmene som Operasjon Dagsverk har lagt ut om årets prosjekt? OD bruker Ahed Tamimi og Janna Jihad, som begge kjemper for en framtid uten Israel. De hyller terrorleder Hassan Nasrallah, tar til orde for selvmordsangrep og skriker «fra elven til havet skal Palestina bli fri». Hvis OD handler om å «hindre radikalisering», hvorfor bruke slike ekstreme palestinske stemmer som går sterkt imot en løsning?

I forrige uke innrømmet KFUK-KFUM Globals leder at penger de får fra OD til annet hjelpearbeid vil frigjøre midler til deres kamp for «bred økonomisk boikott av Israel». Det er som MIFF har påpekt siden mars: 1. november skal norske skoleelever gi over 20 millioner kroner til organisasjoner som vil utsulte og utarme Israel.

Hvis Fædrelandsvennen hadde tatt av skylappene, ville de sett at alle som er opptatt av fred for begge folkeslag bør droppe årets Operasjon Dagsverk.

Forrige artikkel– Da Israel ble opprettet fikk jødehatet en ny innpakning – antisionismen
Neste artikkelHvor var norsk engasjement da Mahmoud Abbas gjorde noe «helt høl i huet»?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -