Gulati ber KrF om ikke å svikte Israel

Stortingsrepresentant Himanshu Gulati (FrP) advarer KrF mot norsk Israel-politikk i en Ap-ledet regjering.

Stortingsrepresentant Himanshu Gulati fra Fremskrittspartiet. (Foto: Privat)
Stortingsrepresentant Himanshu Gulati fra Fremskrittspartiet. (Foto: Privat)

Fredag 2. november skal Kristelig Folkeparti avgjøre i et ekstraordinært landsmøte om de vil gå inn i regjering med Høyre, FrP og Venstre eller Ap og Sp. Noen kjemper også for at KrF skal fortsette som i dag, uten å gå inn i noen regjering, men være støtteparti for Erna Solbergs regjering ut denne valgperioden. Talsmann for den sistnevnte linjen er Hans Fredrik Grøvan, stortingsrepresentant for Vest-Agder og leder av Israels venner på Stortinget.

Himanshu Gulati fra Fremskrittspartiet er nestleder i Israels venner på Stortinget. I et innlegg i Aftenposten 25. oktober uttrykker han bekymring for hvilken Israel-politikk Norge vil få dersom KrF går til venstresiden.

– KrF må for alvor vurdere hva SVs og Rødts innflytelse på en Ap-ledet regjering vil innebære for norsk holdning til Midtøstens eneste reelle demokrati, sier Gulati til MIFF.

FrP-representanten trekker særlig fram Jonas Gahr Støres samtaler med Hamas da han var utenriksminister.

– Utenriksminister Støre svarte i intervjuet med TV2 kontant nei på spørsmålet om Norge hadde hatt kontakt med Hamas. Da han ble konfrontert med at Hamas-leder Khaled Mashaal hevdet det motsatte, valgte Støre i en pinlig seanse å plassere hånden foran kamera og be om at intervjuet startet på nytt.

Det vil være meget spesielt om KrF ønsker å sette inn en statsminister, som mens han var utenriksminister, verken så noen problemer med å lyve om eller ha kontakt med Hamas sin øverste ledelse. APs ungdomsparti, AUF, gjorde i motsetning til Arbeiderpartiet ikke engang forsøk på å skjule sin kontakt med Hamas, sier Gulati.

Han er også bekymret for at boikottarbeidet av Israel vil få vind i seilene med en venstreorientert regjering.

– Forsknings- og utviklingsavtalen som ble undertegnet mellom Israel og Høyre-FrP-regjeringen i Norge i januar 2017 kunne aldri blitt realitet under den rødgrønne regjeringen, sier Gulati.

– I en situasjon hvor syrerne og mange andre arabere har levd i umenneskelige forhold og nådeløs krig, ville det vært synd om Norges regjering tok en sterk venstresving i sitt syn på Midtøstens kanskje eneste reelle demokrati. Dette er også noe jeg tror USA og verden vil følge med på, avslutter han.

Forrige artikkelIsraelske soldater blir framstilt som «terrorister» i skoleoppgave
Neste artikkelAlon Roth er Israels nye ambassadør i Norge – foredrag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.