Israelske soldater blir framstilt som «terrorister» i skoleoppgave

På minst én skole som forberedte seg til Operasjon Dagsverk ble norske skoleelever oppfordret til å oppføre seg som de blir torturert av israelske terrorister.

«La det gå en 1-2 minutter med ‘tortur’ før dere bringer inn de kidnappede som skal være traumatisert og ‘ødelagt’», heter det blant annet i oppgaveteksten.

Dersom Operasjon Dagsverk blir avholdt på din skole, må «skoleledelsen iverksette tiltak for å hindre at Israel-hat og antisemittisme får grobunn blant elevene,» skrev MIFF i vårt brev til «alle» norske ungdomsskoler og videregående skoler 18. september.

Ikke alle skoler har tatt advarselen på alvor. Elever er opprørt over den ensidige propaganda som er levert på noen skoler, mens en lærer påpeker at det nok ville vært verre dersom ikke MIFF hadde kritisert på forhånd.

 

Du kan lese denne artikkelen på norsk fordi det er Israel-venner som støtter MIFFs arbeid med kontingent og gaver. Klikk her for å bli med på laget! 

Grov klasseoppgave

På minst én skole brukes det i disse dager en klasseoppgave hvor israelske soldater blir framstilt som terrorister. Palestinerne er en familie som koser seg med middag, israelske soldater er terrorister som kommer for å ødelegge idyllen. «La det gå en 1-2 minutter med ‘tortur’ før dere bringer inn de kidnappede som skal være traumatisert og ‘ødelagt’», heter det blant annet i oppgaveteksten.

Her er hele oppgaveteksten, slik den er sendt inn til MIFF av en opprørt lærer:

 

Kommentar fra MIFF

Operasjon Dagsverk forteller aldri elevene at israelske sikkerhetsoperasjoner, inkludert arrestasjoner med forhør av voksne og tenåringer, bidro til å stanse over fire hundre terrorangrep, inkludert 13 selvmordsterrorangrep og 8 kidnappinger, bare i 2017. I første halvår 2018 ble 250 betydelige terrorangrep forhindret.

Israelske soldater går ikke inn i palestinske hjem for å terrorisere, men for å forhindre terror. De som fordømmer alle de israelske sikkerhetstiltakene, inkludert militær kontroll, barrieren og etterretningsinnsamling, ville hatt en betydelig bedre sak dersom palestinske terrorgrupper ikke forsøkte seg med et titalls terrorangrep i uken, skrev MIFF i juni 2018.

MIFF benekter ikke at arrestasjoner av palestinske tenåringer blir gjennomført av israelske soldater på Vestbredden. Vi forstår også at det kan oppleves traumatisk for de aktuelle familiene, akkurat som det gjør når franske, belgiske og britiske sikkerhetsstyrker rykker inn i nabolag på jakt etter militante islamister.

Men Operasjon Dagsverk tar grovt feil når dette blir framstilt som «hverdag» for palestinerne. Antallet mindreårige som blir arrestert i løpet av et år utgjør heldigvis mye mindre enn 1 promille av de palestinske barna på Vestbredden. De israelske sikkerhetstiltakene og arrestasjonene retter seg mot dem som deltar eller kan ha kunnskap om den voldelige kampen, ikke mot det store flertallet palestinske mindreårige som holder seg borte fra jihad, det vil si vold og terror.

Ifølge tall fra det israelske forsvaret ble 886 mindreårige arrestert i 2015. 300 av disse ble tiltalt for steinkasting og 100 for å lage eller kaste brannbomber. 14 ble tiltalt for mord eller mordforsøk, 3 for skyting, 12 for medlemskap i en terrororganisasjon, 7 for ulovlig besittelse av våpen og 15 for angrep på soldater.

Det er to måter palestinske barn kunne unngått fengsel:

For det første ville de unngått fengsel dersom det palestinske lederskapet hadde akseptert å dele området mellom Middelhavet og Jordan-elven med en jødisk stat. Palestinerne kjemper for arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. De har avvist en jødisk stat på 1920-tallet, i 1937, i 1947, 2001, 2010 og 2014. Til dags dato fortsetter avvisningen.

For det andre kunne fengslingen vært unngått dersom det ble skapt en kultur i det palestinske samfunnet for å holde barn utenfor den voldelige kampen og krigen mot Israel.

La oss erkjenne fakta: Vi kan ikke frita palestinske foreldre, organisasjoner, skolesystem og medier for ansvaret de har når de bruker barn i kampen mot Israel – enten det er som speidere og kurerer, eller som steinkastere, geværmenn eller selvmordsbombere.

En stor del av oppvigleriet av palestinske mindreårige barn til å begå voldshandlinger blir finansiert av palestinske myndigheter eller andre offentlige institusjoner og medier.

Norske myndigheter og norske organisasjoner er dermed direkte og indirekte delaktig i dette. «Barn har rett til å bli beskyttet fra å bli skadet og mishandlet, fysisk og mentalt,» heter det i FN-konvensjonen for beskyttelse av barn. Da må det være en primæroppgave for foreldre og samfunnet å forhindre at barn deltar i opptøyer og konfrontasjoner som man vet har potensial til å bli voldelige. Internasjonal lov forbyr ikke-statlige væpnede grupper å rekruttere eller bruke barn under 18 år. Her forbryter en rekke av de militante palestinske gruppene seg daglig.

Les mer om palestinske barnefanger i artikkelen Kristoffer talte Israels sak i Litteraturhuset.

Forrige artikkelElever opprørt over ensidig propaganda i skolen før Operasjon Dagsverk
Neste artikkelGulati ber KrF om ikke å svikte Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -