Operasjon Dagsverk er helt frivillig, gjør det rette og gå på skolen torsdag

«Det er helt frivillig å jobbe på OD-dagen,» skriver Operasjon Dagsverk på sin nettside.
Skjermdump fra filmen Dropp Operasjon Dagsverk! publisert av MIFF 10. september 2018.
Skjermdump fra filmen Dropp Operasjon Dagsverk! publisert av MIFF 10. september 2018.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Torsdag 1. november avholdes Operasjon Dagsverk. Dersom du ikke deltar på noe politisk møte som gir deg rett til fravær, må du som ikke vil støtte årets aksjon være på skolen. Det finnes mange gode grunner til at du IKKE bør delta i år!

Operasjon Dagsverk skriver på sin egen hjemmeside :

«Må man jobbe på OD-dagen?

Nei, det er helt frivillig å jobbe på OD-dagen. For de som ikke ønsker å jobbe skal det arrangeres et alternativt opplegg på skolen som skal være tilnærmet lik en ordinær skoledag.»

På noen skoler blir elever fortalt at alle må jobbe på OD-dagen. Dette er altså helt feil.

Noen lærere og lokale OD-komiteer skaper inntrykk av at skoledagen blir kjedelig, i håp om at flest mulig skal betale seg fri for en «fridag».

Men ikke la deg presse eller lure!

Det rette å gjøre torsdag 1. november (hvis man ikke deltar på et politisk møte som gir rett til fravær), er å møte opp på skolen som vanlig. Følg læreres anvisning, men kom med kritiske spørsmål dersom dere blir utsatt for oppgaver eller undervisning som er ensidig eller feil.

Her er noen spørsmål du bør  stille:

Hvorfor bruker OD Janna Jihad, fra en voldelig palestinsk klan på Vestbredden?

Hvorfor forteller OD om palestinske flyktninger, men ingenting om jødene som ble tvunget på flukt fra arabiske land?

Hvorfor viser ODs propagandafilm et kart hvor Israel er utslettet?

Hvorfor må mine klassekamerater jobbe til inntekt for organisasjoner som har bekreftet at de støtter politisk krav som vil gjøre slutt på Israel?

Hvorfor fremstiller OD en jente som hyller terrorledere som fredsaktivist?

Hvorfor bruker OD bilde av en jente som senest i oktober sa at hun kjemper for at Israel skal bli helt borte?

Hvorfor skal skoleelever jobbe for OD, når lederen av den norske mottakerorganisasjonen innrømmer at OD-pengene frigjør penger til boikottarbeid?

Fortell læreren din og medelever om ensidigheten i prosjektforedraget (hvis du ikke vil lese MIFFs kritikk, så les kritikken fra fagutvalgsleder i religion og etikk i Norsk Lektorlag).

Fortell læreren din at israelske soldater, som kjemper for forhindre terror, er framstilt som «terrorister» og «torturister» i norsk skole.

Hvis du opplever press, mobbing eller andre ubehagelig ting i forbindelse med årets Operasjon Dagsverk, vil vi gjerne høre det. Ta kontakt på post@miff.no eller 41 17 67 80.

Hvis du og dine venner får noe tid til selvstudie torsdag 1. november, så bruk gjerne tid på å lese MIFFs artikler (lenker i spørsmålene over) eller se noen av YouTube-filmene om årets Operasjon Dagsverk.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise