FpU krever at Norge flytter ambassaden til Jerusalem

Landsstyret i Fremskrittspartiets Ungdom krever at Norge flytter ambassaden i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem.

Fylkesformann Eivind W. Kårbø og første nestleder Sandra Kim Eldevik fra Akershus FpU. (Foto: Privat)
Fylkesformann Eivind W. Kårbø og første nestleder Sandra Kim Eldevik fra Akershus FpU. (Foto: Privat)

Akershus FpU foreslo søndag 4. november en resolusjon om å flytte Norges ambassade til Israels hovedstad Jerusalem. Forslaget ble vedtatt av ungdomspartiets landsstyre, opplyser første nestleder Sandra Kim Eldevik i Akershus FpU.

Her er hele resolusjonsteksten slik den er blitt sendt til MIFF:

 

Flytt ambassaden til Jerusalem

Jerusalem er Israels hovedstad. Til tross for dette ligger Norges ambassade i dag i Tel-Aviv. Det er vanlig at et land legger sin ambassade til hovedstaden, men det er altså ikke tilfellet i Israel i dag. Flere land har det siste året flyttet sin ambassade til Jerusalem, og Norge bør følge etter.

Israel blir ansett som en av de mest demokratiske statene i verden. De ønsker at flere land flytter ambassaden til sin hovedstad. Flytting av ambassaden vil også gi en sterk støtteerklæring til en nasjon som til daglig må beskytte seg mot terror og rakettangrep. Det rapporteres fra FN-skoler på Gaza at Israel er fjernet fra kartene og at elevene læres opp til en virkelighet hvor Israel ikke eksisterer.

Fremskrittspartiets Ungdom mener også at en flytting av ambassaden kan føre til mer samarbeid og handel mellom Norge og Israel. Når vi vet at Israel er verdensledende innenfor militærteknologi og er en av de statene med flest suksessfulle gründerbedrifter i verden er det liten tvil om at Norge har mye å lære av Midtøstens eneste demokratiske stat.

Fremskrittspartiets Ungdom har aldri vinglet når det gjelder Israel, i sterk kontrast til de fleste andre ungdomspartier og vi må derfor flytte ambassaden fra Tel-Aviv til Jerusalem.

Fremskrittspartiets Ungdom vil:

  • Flytte den norske ambassaden i Israel fra Tel-Aviv til Jerusalem.
  • Øke handelen og samarbeidet mellom Norge og Israel.
  • Israel ønskes velkommen som medlem av Nato.
Forrige artikkelSuperstjerner bidro til å samle inn en halv milliard kroner til IDF
Neste artikkelIsraels mest kritiske journalist: «Netanyahu, fredens mann»
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.