– Det blir som om Foreningen for pyromane fikk ansvaret for å organisere brannsikkerhetsdagen

Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (FrP) kritiserer at anti-israelske organisasjoner kupper Krystallnattmarkeringen. I Tromsø følte jøder seg tvunget til å lage en egen markering.
Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (FrP). (Foto: Privat/ Facebook)

I årevis har sterkt anti-israelske grupper deltatt i å arrangere minnemarkeringer for Krystallnatten i en rekke norske byer. I år deltok Palestinakomiteen i Tromsø.

– Det er særlig muslimer, marxister og andre venstreradikale som nærer hatet mot jøder og Israel. Derfor er det absurd at Palestinakomiteen og andre venstrevridde organiserer markeringen av Krystallnatten i Tromsø. Det blir som om Foreningen for pyromane fikk ansvaret for å organisere brannsikkerhetsdagen, skrev Per-Willy Amundsen, stortingsrepresentant for FrP på sin Facebook-side 9. november.

Sammen med innlegget publiserte Amundsen resultater fra meningsmålinger gjennomført blant jøder i Frankrike, Sverige, Tyskland og Storbritannia. Resultatene viser at angrep eller trusler mot jødene i all hovedsak kom fra ekstreme muslimer og venstreekstreme.

Unge menn med bakgrunn fra muslimske land skiller seg ut blant utøvere av antisemittisk vold i vesteuropeiske land, konkluderte HL-senteret i en rapport i 2017. Det er fra denne rapporten Amundsen har hentet sin graf.

I Russland, som har Europas største muslimske befolkning, er det et helt annet bilde. Utsatthet for antisemittiske voldshendelser blant jøder i Russland er mye lavere enn i vesteuropeiske land.

 

Jødiske protester

I Tromsø arrangerte jøder, etterlatte etter den eneste jødiske familien i byen under andre verdenskrig, en egen minnemarkering for Krystallnatten.

– Jeg og min mor synes det er vanskelig at det er Palestinakomiteen som skal organisere markeringen av Krystallnatten i Tromsø. De har et ganske ensidig syn på Israel- og palestinakonflikten, så det ikke er noe som vi føler oss bekvem med å delta på, sier Inger-Adel Caplan Southall til iTromsø.

I Bergen har jøder laget en protestaksjon mot Norsk Folkehjelps rolle i Krystallnattmarkeringen. Over 7000 personer har sluttet seg til Facebook-aksjonen.

– Nesten 1000 norske jøder ut av de 1300 jøder som bor i Norge har signert oppropet: «Norsk Folkehjelp hold hendene vekk fra vår Krystallnattmarkering» – altså nesten alle jødene i Norge, skriver aksjonsgruppen i en pressemelding 9. november.

– Vi synes at verken Hamas, Norsk Folkehjelp eller Nordfront bør direkte eller indirekte ha anledning til å hvitvaske deres hat mot jøder eller den eneste jødiske stat på jorden ved å holde Krystallnatt-markeringer, heter det videre i pressemeldingen.

Senest i år måtte Norsk Folkehjelp betale 16 millioner kroner til amerikanske myndigheter for sin støtte til terrororganisasjoner og Iran.

Rapporten om antisemittisme fra 2012 viste en klar kobling mellom holdninger til konflikten mellom Israel og palestinerne og holdninger til jøder generelt. Graden av antisemittisme er størst blant de ivrigste støttespillerne til palestinerne.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise