Fagforbundet har bidratt til å presse AirBnB til å diskriminere jøder

Norges største arbeidstakerorganisasjon sponser en av organisasjonene som har presset AirBnB til å diskriminere jøder.
Mette Nord, leder i Fagforbundet. (Foto: Trond Isaksen)
Mette Nord, leder i Fagforbundet. (Foto: Trond Isaksen)

Mandag 19. november meldte AirBnB at de skal «fjerne alle oppføringer i israelske bosetninger på den okkuperte Vestbredden». Med andre ord skal jødiske huseiere på Vestbredden ikke få tilby sin bolig til utleie gjennom nettplattformen. AirBnBs forklaring er at Vestbredden er «omstridt region».

Men AirBnB er ikke prinsipiell. De har ikke fjernet oppføringer i alle verdens minst 150 omstridte regioner, og har heller ingen planer om å gjøre det. De har bare valgt å gjøre tiltak i én omstridt region, og i denne omstridte regionen har de bare fjernet boligene til jøder, ikke palestinere.

Denne groteske diskrimineringen er presset fram med sponsing av 365.000 norske arbeidstakere i Fagforbundet. De siste årene har Fagforbundet gitt flere hundre tusen kroner til den israelske organisasjonen Who Profits. Denne organisasjonen har kjempet i front for å få AirBnB til å trekke seg ut fra Vestbredden, Øst-Jerusalem og Golan.

En israeler skriver på Facebook: «Som en jødisk person kan jeg ikke leie AirBnB leiligheter i palestinsk-kontrollerte områder. Det er ikke trygt for meg å leie i de fleste arabiske landsbyer, og jeg har blitt utsatt for antisemittisk oppførsel av AirBnB-utleiere i andre land. Hva gjør AirBnB til gjengjeld? Boikotter jødiske utleiere i området. Foraktelig!»

AirBnB skriver i sin pressemelding at «amerikansk lov tillater selskap som AirBnB å drive forretning i disse områdene». Likevel har selskapet bøyd av for politisk press.

Vanlig praksis av vestlige land viser at det ikke er noe grunnlag i folkeretten for å forby økonomisk aktivitet i okkuperte områder. Avgjørelser ved flere europeiske domstoler bekrefter det samme.

Et stort antall nordmenn står åpent fram som bosettere. Sannsynligvis er også flere av dem medlemmer i Fagforbundet. Med fullt navn og bilde forteller de at de har blitt bosettere i okkupert område.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise