Fagforbundet har bidratt til å presse AirBnB til å diskriminere jøder

Norges største arbeidstakerorganisasjon sponser en av organisasjonene som har presset AirBnB til å diskriminere jøder.

Mette Nord, leder i Fagforbundet. (Foto: Trond Isaksen)
Mette Nord, leder i Fagforbundet. (Foto: Trond Isaksen)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Mandag 19. november meldte AirBnB at de skal «fjerne alle oppføringer i israelske bosetninger på den okkuperte Vestbredden». Med andre ord skal jødiske huseiere på Vestbredden ikke få tilby sin bolig til utleie gjennom nettplattformen. AirBnBs forklaring er at Vestbredden er «omstridt region».

Men AirBnB er ikke prinsipiell. De har ikke fjernet oppføringer i alle verdens minst 150 omstridte regioner, og har heller ingen planer om å gjøre det. De har bare valgt å gjøre tiltak i én omstridt region, og i denne omstridte regionen har de bare fjernet boligene til jøder, ikke palestinere.

Denne groteske diskrimineringen er presset fram med sponsing av 365.000 norske arbeidstakere i Fagforbundet. De siste årene har Fagforbundet gitt flere hundre tusen kroner til den israelske organisasjonen Who Profits. Denne organisasjonen har kjempet i front for å få AirBnB til å trekke seg ut fra Vestbredden, Øst-Jerusalem og Golan.

En israeler skriver på Facebook: «Som en jødisk person kan jeg ikke leie AirBnB leiligheter i palestinsk-kontrollerte områder. Det er ikke trygt for meg å leie i de fleste arabiske landsbyer, og jeg har blitt utsatt for antisemittisk oppførsel av AirBnB-utleiere i andre land. Hva gjør AirBnB til gjengjeld? Boikotter jødiske utleiere i området. Foraktelig!»

AirBnB skriver i sin pressemelding at «amerikansk lov tillater selskap som AirBnB å drive forretning i disse områdene». Likevel har selskapet bøyd av for politisk press.

Vanlig praksis av vestlige land viser at det ikke er noe grunnlag i folkeretten for å forby økonomisk aktivitet i okkuperte områder. Avgjørelser ved flere europeiske domstoler bekrefter det samme.

Et stort antall nordmenn står åpent fram som bosettere. Sannsynligvis er også flere av dem medlemmer i Fagforbundet. Med fullt navn og bilde forteller de at de har blitt bosettere i okkupert område.

Forrige artikkelForet med fake news fra Stavanger Aftenblad vil Janna Jihad saksøke MIFF
Neste artikkelEtter diskrimineringen av jøder har jeg brukt AirBnB for siste gang
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.