Israelsk sikkerhetskilde: – Irans etterretning forsøkte å rekruttere Per Sandberg

– De samme iranske etterretningsoffiserene som planla attentat i Danmark forsøkte å rekruttere Norges fiskeriminister Per Sandberg, melder den israelske tv-kanalen Kann News.

Skjermdump fra Kann News.
Skjermdump fra Kann News.

Kan, Israels offentlige kringkastingsselskap, melder tirsdag 20. november at «Irans etterretningstjeneste forsøkte å rekruttere Norges fiskeriminister [Per Sandberg] som en del av deres omfattende skandinaviske aktiviteter».

– En høytstående israelsk tjenestemann har bekreftet at de iranske etterretningsoffiserene som opererte i Danmark er dem som prøvde å rekruttere den norske ministeren, skriver Kan på Twitter. Reportasjen er laget av journalist Gili Cohen.

I oktober ble en norsk statsborger pågrepet og siktet i Danmark for planlegging av et attentat mot en leder av den iranske gruppen ASMLA.

Se reportasjen fra israelsk tv (hebraisk tale):

Forrige artikkelEtter diskrimineringen av jøder har jeg brukt AirBnB for siste gang
Neste artikkelReisebrev: Bare fem timer til Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.