Se de skjønne bildene av statsmannen og sjakkmesteren

De vakre bildene av møtet mellom visestatsminister Shimon Peres og verdensmester Magnus Carlsen.
Daværende visestatsminister Shimon Peres satte seg ned for en samtale med sjakkmester Magnus Carlsen under en turnering i Israel i 2006. (Alle foto: Mona Østby Beck)

I september 2006 deltok Magnus Carlsen i VM i lynsjakk i Israel. Selv om han var bare 15 år gammel, ble han nummer 8 av 16 deltakere.

Magnus Carlsen, som siden skulle vinne alt som var mulig i sjakkens verden, kunne den gang ikke hindre at den russiske stormesteren Aleksandr Grisjtsjuk vant turneringen.
Magnus Carlsen, som siden skulle vinne alt som var mulig i sjakkens verden, kunne den gang ikke hindre at den russiske stormesteren Aleksandr Grisjtsjuk vant turneringen.
Magnus Carlsen fant tonen med den israelske sjakkmesteren Emil Sutovsky.
Magnus Carlsen fant tonen med den israelske sjakkmesteren Emil Sutovsky.

Det mest historiske møtet under turneringen i Israel, fant nok sted da visestatsminister Shimon Peres tok en overraskende tur innom. Statsmannen og Nobelprisvinneren satte seg ned for en samtale med den norske sjakkstjernen. På den ene siden av bordet satt en politisk og diplomatisk mester fra Midtøsten, på den andre en norsk gutt som allerde hadde begynt å legge sjakkverdenen for sine føtter.

Mona Østby Becks bilder viser at de to fant tonen. Kanskje delte Peres et av sine vanlige visdomsord? Men det ser ut som han også tok seg tid til å lytte og stille spørsmål.

Magnus Carlsen henter hjelp fra Israel

Bør Magnus Carlsen bli medskyldig i grov diskriminering?

Magnus Carlsen: – Det må løses at Israel får bli med i sjakk-VM

MIFF krever at Norges Sjakkforbund presser Saudi-Arabia til å åpne for israelere i neste VM

Magnus Carlsen vil boikotte sjakk-VM hvis Israel blir utestengt igjen

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelFullsatt sal i Litteraturhuset på minnemarkeringen for jødiske flyktninger fra arabiske land
Neste artikkelTror Iran frakter våpen i dette flyet
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise