Norske skattepenger går direkte til ny grov demonisering av Israel

Sponset av dine skattepenger anklager PLOs forhandlingsavdeling Israel for «kolonialisme, rasisme og apartheid».
Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide da hun talte på Oslo Freedom Forum 2018. (Foto: Tore Sætre, flickr)
Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide da hun talte på Oslo Freedom Forum 2018. (Foto: Tore Sætre, flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

I august 2016 påpekte Med Israel for fred (MIFF) at Utenriksdepartementet over en periode på tre år skulle gi 14,8 millioner kroner til PLOs forhandlingsavdeling. «Gir millioner i forhandlingsstøtte til noen som nekter å forhandle,» skrev MIFF. Helt siden våren 2014 – nesten to år under president Barack Obama og to år under president Donald Trump – har PLO og palestinske selvstyremyndigheter nektet å delta i direkte fredsforhandlinger med Israel.

Men det blir verre. Utenriksdepartementet har gitt en tilleggsbevilgning så sent som 2. mai 2018 på 650.000 kroner. Hvor har UD vært de siste fire årene? Har de ikke fått med seg at PLO nekter å forhandle?

Men det blir enda verre. I stedet for å bruke pengene på det avtale formålet – forberedelser til og oppstart av forhandlinger – bruker PLOs forhandlingsavdeling ressursene på å demonisere sin forhandlingspartner.

29. november publiserte PLOs forhandlingsavdeling en rapport som de har kalt «Ingen veldedighet i en krigsforbrytelse». Her anklager Saeb Erekat, PLOs generalsekretær og sjef for forhandlingsavdelingen, Israel for «kolonialisme, rasisme og apartheid». Jøder som kjøper leilighet i Jerusalem, inkludert gamlebyen, blir framstilt som krigsforbrytere, og det oppmuntres til å «forby handel med israelske bosetningsprodukter [og] selskaper og organisasjoner som fremmer og/ eller drar fordel av den israelske okkupasjonen av Palestina». «Israels kolonisering av Palestina utgjør et brudd på nesten alle menneskerettigheter,» skriver PLO i rapporten. Hensikten med rapporten er å få andre land til hindre eller straffe pengeoverføringer som går til utvikling av israelske bosetninger.

Erna Solbergs regjering skriver i sin siste regjeringsplattform: «Regjeringen vil legge til grunn en balansert holdning til Midtøsten-konflikten, aktivt støtte målet om Israel og Palestina som to stater innenfor sikre og internasjonalt anerkjente grenser, og støtte opp under demokratisk utvikling i Midtøsten.»

Hvis utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide skal følge opp denne politikken kan hun ikke godta at millioner av kroner som skulle vært brukt på forhandlinger blir brukt på demonisering av Israel.

 

Relaterte saker:

Vanlige praksis av vestlige land viser at det ikke er noe grunnlag i folkeretten for å forby økonomisk aktivitet i okkuperte områder. Avgjørelser ved flere europeiske domstoler bekrefter det samme.

Røde Kors-sjef: – Det er ikke apartheid verken i Israel eller på Vestbredden. Verdens største humanitære organisasjon avviser de grove anklagene mot Israel.

Israelske bosetninger og folkeretten – hva svarer Israel? Her er den israelske statens offisielle forklaring og juridiske argumentasjon for israelske bosetninger på Vestbredden.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise