Norske skattepenger går direkte til ny grov demonisering av Israel

Sponset av dine skattepenger anklager PLOs forhandlingsavdeling Israel for «kolonialisme, rasisme og apartheid».

Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide da hun talte på Oslo Freedom Forum 2018. (Foto: Tore Sætre, flickr)
Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide da hun talte på Oslo Freedom Forum 2018. (Foto: Tore Sætre, flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I august 2016 påpekte Med Israel for fred (MIFF) at Utenriksdepartementet over en periode på tre år skulle gi 14,8 millioner kroner til PLOs forhandlingsavdeling. «Gir millioner i forhandlingsstøtte til noen som nekter å forhandle,» skrev MIFF. Helt siden våren 2014 – nesten to år under president Barack Obama og to år under president Donald Trump – har PLO og palestinske selvstyremyndigheter nektet å delta i direkte fredsforhandlinger med Israel.

Men det blir verre. Utenriksdepartementet har gitt en tilleggsbevilgning så sent som 2. mai 2018 på 650.000 kroner. Hvor har UD vært de siste fire årene? Har de ikke fått med seg at PLO nekter å forhandle?

Men det blir enda verre. I stedet for å bruke pengene på det avtale formålet – forberedelser til og oppstart av forhandlinger – bruker PLOs forhandlingsavdeling ressursene på å demonisere sin forhandlingspartner.

29. november publiserte PLOs forhandlingsavdeling en rapport som de har kalt «Ingen veldedighet i en krigsforbrytelse». Her anklager Saeb Erekat, PLOs generalsekretær og sjef for forhandlingsavdelingen, Israel for «kolonialisme, rasisme og apartheid». Jøder som kjøper leilighet i Jerusalem, inkludert gamlebyen, blir framstilt som krigsforbrytere, og det oppmuntres til å «forby handel med israelske bosetningsprodukter [og] selskaper og organisasjoner som fremmer og/ eller drar fordel av den israelske okkupasjonen av Palestina». «Israels kolonisering av Palestina utgjør et brudd på nesten alle menneskerettigheter,» skriver PLO i rapporten. Hensikten med rapporten er å få andre land til hindre eller straffe pengeoverføringer som går til utvikling av israelske bosetninger.

Erna Solbergs regjering skriver i sin siste regjeringsplattform: «Regjeringen vil legge til grunn en balansert holdning til Midtøsten-konflikten, aktivt støtte målet om Israel og Palestina som to stater innenfor sikre og internasjonalt anerkjente grenser, og støtte opp under demokratisk utvikling i Midtøsten.»

Hvis utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide skal følge opp denne politikken kan hun ikke godta at millioner av kroner som skulle vært brukt på forhandlinger blir brukt på demonisering av Israel.

 

Relaterte saker:

Vanlige praksis av vestlige land viser at det ikke er noe grunnlag i folkeretten for å forby økonomisk aktivitet i okkuperte områder. Avgjørelser ved flere europeiske domstoler bekrefter det samme.

Røde Kors-sjef: – Det er ikke apartheid verken i Israel eller på Vestbredden. Verdens største humanitære organisasjon avviser de grove anklagene mot Israel.

Israelske bosetninger og folkeretten – hva svarer Israel? Her er den israelske statens offisielle forklaring og juridiske argumentasjon for israelske bosetninger på Vestbredden.

Forrige artikkelCNN med skoleeksempel for Operasjon Dagsverk og KFUK-KFUM Global
Neste artikkelI morgen skal LO dumme seg ut for en hel verden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.