LO blir stående alene og deres ekstreme Israel-politikk skaper «sjokk» hos internasjonale kamerater

Norske LO blir stående helt eller nesten helt alene i sin kamp for internasjonal boikott av Israel.
LOs leder Hans-Christian Gabrielsen. (Skjermdump fra LOs direktesending)
LOs leder Hans-Christian Gabrielsen. (Skjermdump fra LOs direktesending)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det gikk som MIFF skrev på forhånd at det ville gå: Tirsdag 4. desember dummet norske LO seg ut for en hel fagorganisert verden.

Da LOs leder Hans-Christian Gabrielsen fikk ordet i plenum på kongressen til Den internasjonale faglige samorganisasjonen (IFS) i København, brukte han taletiden til å fremme LOs forslag om internasjonal boikott av Israel, skriver FriFagbevegelse. Men talen må ha hatt svært liten overbevisningskraft, for norske LO blir stående helt eller nesten helt alene om denne ekstreme politikken.

LOs eget organ formulerer det slik: «Selv om Gabrielsen fikk applaus for sitt innlegg, er det lite som tyder på at dette forslaget kommer til å få flertall når det kommer opp til avstemning fredag.»

Tirsdag 4. desember arrangerte norske LO et eget temamøte om «Palestina-spørsmålet» sammen med ni andre fagbevegelser. MIFF gjengir fra FriFagbevegelse:

«Selv om alle arrangørorganisasjonene var svært opptatte av Palestina-spørsmålet var det ingen som tok til orde for å støtte LOs forslag om boikott.

Marcus Strohmeier fra ÖGB, østerriksk LO, tok ordet og advarte mot vedtaket. ÖGB er en organisasjon som ligner på de nordiske Loene, og det har alltid vært gode forbindelser mellom ÖGB og LO i Norge.

 

Sjokkert

– Vi mener at en boikott vil føre til en radikalisering av situasjonen. Norsk LO er vår venner, men i denne saken kan vi ikke følge forslaget, sa Strohmeier, og føyer til at de ble sjokkert da de fikk høre om vedtaket fra LO-kongressen.

Det ser heller ikke ut til at den øvrige nordiske fagbevegelsen støtter det norske forslaget.»

LO må innse at deres anti-israelske politikk er ekstrem. Ikke bare går LO inn for boikott, de støtter også uttrykkelig et politisk krav som vil gjøre slutt på verdens eneste jødiske stat.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise