LO blir stående alene og deres ekstreme Israel-politikk skaper «sjokk» hos internasjonale kamerater

Norske LO blir stående helt eller nesten helt alene i sin kamp for internasjonal boikott av Israel.

LOs leder Hans-Christian Gabrielsen. (Skjermdump fra LOs direktesending)
LOs leder Hans-Christian Gabrielsen. (Skjermdump fra LOs direktesending)

Det gikk som MIFF skrev på forhånd at det ville gå: Tirsdag 4. desember dummet norske LO seg ut for en hel fagorganisert verden.

Da LOs leder Hans-Christian Gabrielsen fikk ordet i plenum på kongressen til Den internasjonale faglige samorganisasjonen (IFS) i København, brukte han taletiden til å fremme LOs forslag om internasjonal boikott av Israel, skriver FriFagbevegelse. Men talen må ha hatt svært liten overbevisningskraft, for norske LO blir stående helt eller nesten helt alene om denne ekstreme politikken.

LOs eget organ formulerer det slik: «Selv om Gabrielsen fikk applaus for sitt innlegg, er det lite som tyder på at dette forslaget kommer til å få flertall når det kommer opp til avstemning fredag.»

Tirsdag 4. desember arrangerte norske LO et eget temamøte om «Palestina-spørsmålet» sammen med ni andre fagbevegelser. MIFF gjengir fra FriFagbevegelse:

«Selv om alle arrangørorganisasjonene var svært opptatte av Palestina-spørsmålet var det ingen som tok til orde for å støtte LOs forslag om boikott.

Marcus Strohmeier fra ÖGB, østerriksk LO, tok ordet og advarte mot vedtaket. ÖGB er en organisasjon som ligner på de nordiske Loene, og det har alltid vært gode forbindelser mellom ÖGB og LO i Norge.

 

Sjokkert

– Vi mener at en boikott vil føre til en radikalisering av situasjonen. Norsk LO er vår venner, men i denne saken kan vi ikke følge forslaget, sa Strohmeier, og føyer til at de ble sjokkert da de fikk høre om vedtaket fra LO-kongressen.

Det ser heller ikke ut til at den øvrige nordiske fagbevegelsen støtter det norske forslaget.»

LO må innse at deres anti-israelske politikk er ekstrem. Ikke bare går LO inn for boikott, de støtter også uttrykkelig et politisk krav som vil gjøre slutt på verdens eneste jødiske stat.

Forrige artikkelFra et hus på libanesisk side gikk terrortunnelen inn i Israel
Neste artikkelSe ansiktet på Hizbollah-terroristen når han forstår at han er oppdaget
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.