MIFF advarte norske skoler: Pass på at dine elever ikke lærer på skolen at terrorangrep er «magiske»

Terrorangrep fra Libanon inn i Israel blir framstilt som «magiske» i en ny norsk barnefilm. (Skjermdump fra filmen Tårnet)
Terrorangrep fra Libanon inn i Israel blir framstilt som «magiske» i en ny norsk barnefilm. (Skjermdump fra filmen Tårnet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fredag 7. desember sendte MIFF følgende e-post til omlag 1400 ungdomsskoler og videregående skoler over hele landet:

 

Til rektor, skoleledelse og lærere
Pass på at dine elever ikke lærer på skolen at terrorangrep er «magiske»

Den nye animasjonsfilmen Tårnet er ute på norske kinoer, og den blir markedsført av FN-sambandet for skolevisninger.

Før elever på din skole ser filmen i skoletiden bør du merke deg at

Tårnet er «ensidig og unyansert», og «legger seg nærmere politisk propaganda enn kunst», skriver filmanmelder Frank Lande i avisen iTromsø.

Et opplegg fra FN-Sambandet gjør ikke en filmvisning noe bedre. Deres artikkel om «Israel-Palestina-konflikten» er preget av en lang rekke feil og fortielser.

I tango med filmen Tårnet vil opplegget til FN-Sambandet servere en ny generasjon skoleelever inntrykket at Israel har hele skylden for at det ble en konflikt og at den vedvarer inntil i dag. Og elevene vil ikke bli informert om at nærmere 1 million jøder er jaget og presset ut av den arabiske verden.
En av verdens største synder mot jødene er at den har godtatt at palestinerne skulle bli sittende i leirer, og dermed bidratt til å holde levende arabernes krav om å «vende tilbake» til dagens Israel. Senest da de arabiske landene fordrev og frøs ut sine jøder, burde det ha vært klart for alle at nå var løpet kjørt: Jødiske flyktninger tok arabernes plass i Israel, og de arabiske flyktningene fra 1948 kan aldri komme tilbake dit. De må få et normalt liv andre steder.

Det knøttlille området som Israel består av (ca. 1/15 av Norge og mindre enn 0,2 % av det arabiske området), er alt det jødiske folk har igjen etter å blitt fordrevet fra et stort antall land. Les mer i artikkelen Med rett til landet.

Med vennlig hilsen,

Bengt-Ove Nordgård, styreleder MIFF

Conrad Myrland, daglig leder MIFFGi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag