Forbrukertilsynet avviste Palestinakomiteens klage på MIFFs annonse

«Forbrukertilsynet har besluttet å ikke ta saken opp til behandling.»

Faksimile av annonsen slik den kom på trykk i Aftenposten og Bergens Tidende.
Faksimile av annonsen slik den kom på trykk i Aftenposten og Bergens Tidende.

I dagene før Operasjon Dagsverk 1. november rykket MIFF inn helsides annonser i åtte aviser med over 1,3 millioner lesere.

Palestinakomiteen i Trøndelag ønsket tydeligvis at annonsen skulle få enda flere lesere, og sendte en klage til Forbrukertilsynet. Palestinakomiteen hevdet at MIFFs annonse brøt markedsføringsloven.

Før MIFF hørte noe fra Forbrukertilsynet, sendte advokat Jan Benjamin Rødner et fyldig tilsvar på Palestinakomiteens klage.

– Klager hevder at MIFFs annonse mot Operasjon Dagsverk bryter med Markedsføringsloven. Innledningsvis vil jeg presisere at ingen av klagers anførsler er sanne. De er frikoblet fra så vel det MIFF faktisk har gjort som de faktiske forhold. Klagen er et forsøk på å misbruke lovgivningen til å kneble ytringsfriheten i strid med Grunnlovens § 100, innledet Rødner.

Onsdag 12. desember sendte Forbrukertilsynet melding til Rødner om at Palestinakomiteens klage ikke vil bli tatt opp til behandling.

– Det er ikke uventet at Forbrukertilsynet avviser å behandle Palestinakomiteens klage, sier Rødner til Miff.no.

– Forbrukertilsynet sier at de skal fokusere på det som har stor betydning for folk flest, både økonomisk, sikkerhetsmessig og praktisk. De vil særlig prioritere å jobbe med: En tryggere bolighandel, forbrukslån og kreditt og en trygg digital hverdag. Alt dette er sentrale oppgaver for forbrukerne og illustrerer hvor tåpelig Palestinakomiteens forsøk på å bedrive juridisk krigføring mot MIFF er, avslutter Rødner.

Forrige artikkelDet blir stygt når VG og Natalie Portman snubler i bena på hverandre
Neste artikkelFatah omtaler angrep på gravide og drap av baby for heltemodig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.