Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar (LNU) vil ikke vedta definisjon på antisemittisme

– Det er ikke naturlig for oss, skriver styreleder Rode Margrete Hegstad.

Delegatene på generalforsamlingen til European Youth Forum i november 2018. (Foto: youth_forum, Instagram)
Delegatene på generalforsamlingen til European Youth Forum i november 2018. (Foto: youth_forum, Instagram)

I framtiden vil en overordnet europeisk ungdomsorganisasjon felle sin dom over dem dersom de bruker dobbeltstandard mot Israel eller nekter det jødiske folkets rett til selvbestemmelse, skrev MIFF 4. januar. Vi viste til en lang rekke eksempler hvor norske ungdomsorganisasjoner har forsyndet seg i dette de siste årene.

24. november vedtokgeneralforsamlingen i European Youth Forum (YFJ) resolusjonen Combating Antisemitsim, Young People’s responsibility. YFJ representerer over 40 nasjonale ungdomsråd og over 60 internasjonale ungdomsorganisasjoner. Et av medlemmeneer norske Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar (LNU).

Resolusjonen til European Youth Forum oppmuntrer sine medlemsorganisasjoner til å vedta arbeidsdefinisjonen av antisemittisme og gi offentlig fordømmelse basert på definisjonen. De ber også sine medlemmer om å gi passende korreks når antisemittisk formidling eller handling kommer fra ungdommer og ansatte i sine underordnede medlemsorganisasjoner.

MIFF har kontaktet LNU for å høre hvordan de vil følge opp vedtaket i EYF overfor norske medlemsorganisasjoner. «Kommer LNU til å følge opp resolusjonen (punkt III side 2) og vedta IHRAs arbeidsdefinisjon på antisemittisme med dets eksempler (side 3 og 4)?» skrev MIFF i e-post til LNUs ledelse og kommunikasjonsavdeling 19. desember.

  1. januar kom svaret som vi gjengir i sin helhet:

«Hei,

Takk for din henvendelse. Det stemmer at European Youth Forum, som er LNUs europeiske paraplyorganisasjon, vedtok en resolusjon om bekjempelse av antisemittisme på sin generalforsamling nå i høst. LNU er medlem av European Youth Forum, men vi er ikke bundet av deres vedtak og det er heller ikke vanlig at vi følger opp vedtakene ved å gjøre dem til vår egen politikk (på samme måte er det ikke vanlig at LNUs medlemsorganisasjoner følger opp politiske vedtak i LNU). På generalforsamlingen ble det vedtatt en rekke ulike resolusjoner, og det er flere av disse som omhandler temaer vi i LNU ikke jobber med. Som paraplyorganisasjon for nesten 100 barne- og ungdomsorganisasjoner jobber vi kun med saker som omhandler deres felles interesser, som rammevilkår, støtte til organisasjonene og tilgang til lokaler. Det er ikke naturlig for oss i LNU å vedta en definisjon av antisemittisme eller å be våre medlemsorganisasjoner om å vedta definisjonen, da det ikke er et tema vi i LNU jobber med.

Håper det ga deg svar på spørsmålet ditt.

Med vennlig hilsen

Rode Margrete Hegstad

Styreleder

Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU)»

Forrige artikkelMuslimsk soldat: – Israel er mitt land, derfor vil jeg tjenestegjøre i forsvaret
Neste artikkel14-åring knivstukket i Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.