MIFFs kampanje bidro til en nedgang i inntekt til boikottorganisasjoner på over to millioner kroner

For første gang antyder Operasjon Dagsverk hvor mye MIFFs motaksjon kan ha kostet dem i kroner og øre.

Conrad Myrland holder foredrag i MIFF Ringerike mandag 22. oktober 2018.
Conrad Myrland holder foredrag i MIFF Ringerike mandag 22. oktober 2018.

Før Operasjon Dagsverk 1. november 2018 mobiliserte MIFF for å få flest mulig skoler og elever til å holde seg borte fra aksjonen. Vi begrunnet det i et titalls artikler, det meste er samlet kortfattet i Ti grunner til at du IKKE bør delta i årets Operasjon Dagsverk.

Vi ba blant annet også norske skoleelever stille seg følgende spørsmål:

Allerede før OD-dagen meldte Operasjon Dagsverk om «drastisk nedgang» i antall deltakende skoler og elever. Men siden har vi ikke sett tall som konkretiserer nedgangen i kroner og øre.

Men nå har Operasjon Dagsverk og KFUK-KFUM Global sendt klage til Pressens Faglige Utvalg. De klager på Aftenposten, VG, Fædrelandsvennen, Vårt Land, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Adresseavisen, Dagsavisen og Dagen som tok inn annonse fra MIFF i forkant av OD.

I klagen heter det: «Det er liten tvil om at annonsene og boikott-kampanjen til MIFF har bidratt til en synkende deltagelse blant skoleelever i årets OD og dermed også en nedgang i innsamlet beløp som trolig vil overstige to millioner kroner.»

Synes du MIFFs motaksjon var en god investering? – Skriv ditt svar i kommentarfeltet under.

 

MIFFs tilsvar til PFU-klagen er gjengitt som tekst i artikkelen Hvorfor Pressens Faglige Utvalg må avvise Operasjon Dagsverks klage.

MIFFs tilsvar inkludert bilag kan du åpne som PDF her. (74 MB)

Forrige artikkelHvorfor Pressens Faglige Utvalg må avvise Operasjon Dagsverks klage
Neste artikkelArabiske ledere forsvarte Israel og angrep Iran under Warszawa-møtet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.