Israelerne får ikke nok av norsk fisk

Fraktselskap dobler antallet avganger mellom Norge og Israel.

En Boeing 747 skal frakte tonnesvis med sjømat fra Norge til Israel. (Foto: Luc Williams/Wikimedia)
En Boeing 747 skal frakte tonnesvis med sjømat fra Norge til Israel. (Foto: Luc Williams/Wikimedia)

Fra og med 1. mars vil det israelske fraktselskapet CAL Cargo Airlines ha to ukentlige avganger mellom Oslo og Tel Aviv. Det betyr en kapasitetsøkning på 3500 tonn sjømat i året, som er verdt rundt 200 millioner kroner.

– Vi er svært glade for at CAL har bestemt seg for å øke kapasiteten fra den største flyfrakthuben Nord-Europa. Israel er en betydelig importør av fersk norsk sjømat, som laks, som har et kort hylleliv. Det er derfor vesentlig at vi kan legge til rette for rask og effektiv leveranse fra Norge til Israel i samarbeid med CAL, sier Martin Langås, flyfraktdirektør i Avinor.

Selskapet begynte å frakte fersk fisk fra Norge til Israel med en Boeing 747-400F i mai 2017. Siden har etterspørselen etter norsk fisk økt. Nylig skrev bransjebladet Kysmagasinet at Israel er et viktig marked for norsk sjømat.

Israelerne elsker norsk laks. (Illustrasjonsfoto: Or Hiltch, flickr)
Israelerne elsker norsk laks. Derfor skal det sendes mer laks nedover til Israel. (Illustrasjonsfoto: Or Hiltch, flickr)
Forrige artikkelFant maskinpistoler under nattraid
Neste artikkel– Konsekvent anti-vestlig holdning i norske lærebøker
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.