Israelerne får ikke nok av norsk fisk

Fraktselskap dobler antallet avganger mellom Norge og Israel.
En Boeing 747 skal frakte tonnesvis med sjømat fra Norge til Israel. (Foto: Luc Williams/Wikimedia)
En Boeing 747 skal frakte tonnesvis med sjømat fra Norge til Israel. (Foto: Luc Williams/Wikimedia)

Fra og med 1. mars vil det israelske fraktselskapet CAL Cargo Airlines ha to ukentlige avganger mellom Oslo og Tel Aviv. Det betyr en kapasitetsøkning på 3500 tonn sjømat i året, som er verdt rundt 200 millioner kroner.

– Vi er svært glade for at CAL har bestemt seg for å øke kapasiteten fra den største flyfrakthuben Nord-Europa. Israel er en betydelig importør av fersk norsk sjømat, som laks, som har et kort hylleliv. Det er derfor vesentlig at vi kan legge til rette for rask og effektiv leveranse fra Norge til Israel i samarbeid med CAL, sier Martin Langås, flyfraktdirektør i Avinor.

Selskapet begynte å frakte fersk fisk fra Norge til Israel med en Boeing 747-400F i mai 2017. Siden har etterspørselen etter norsk fisk økt. Nylig skrev bransjebladet Kysmagasinet at Israel er et viktig marked for norsk sjømat.

Israelerne elsker norsk laks. (Illustrasjonsfoto: Or Hiltch, flickr)
Israelerne elsker norsk laks. Derfor skal det sendes mer laks nedover til Israel. (Illustrasjonsfoto: Or Hiltch, flickr)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise