– LO og Palestinakomiteen bruker antisemittisk logo mot Eurovision

Ervin Kohn, forstander for Det Mosaiske Trossamfund i Oslo, reagerer sterkt på SS-merket som inngår i logoen for kampen mot Eurovision i Israel.
Skjermdump fra palestinakomiteen.no 2. mars 2019.
Skjermdump fra palestinakomiteen.no 2. mars 2019.

Israels fiender er forbitret over at Israel vant Eurovision i 2018. Enda verre er det for dem å tåle at Israel skal være vertskap for den internasjonale musikk-konkurransen i mai 2019.

I kamp mot Eurovision i Israel er mange av Israels fiender villig til å ta i bruk rent antisemittiske virkemidler.

I et Facebook-innlegg 2. mars kritiserer Ervin Kohn, forstander for Det Mosaiske Trossamfund i Oslo, logoen som blir brukt i kampen mot Eurovision i Israel.

Ervin Kohn skriver:

«Det som er verre enn løgner og apartheid-demoniseringen er å stemple Israel som en nazistisk stat eller koblinger til nazismen. Det som er verre er logoen til denne boykottkampanjen. Det kan være subtilt for enkelte, men ikke for alle. Jeg tror ikke illustrasjonen er tilfeldig og jeg tror ikke jeg er paranoid. Denne logoen er tydeligere enn en hundefløyte.

Se på hva kampanjen har gjort med hjertet i Eurovisjon i Tel Aviv-logoen. Ser du SS-merket? Dette er antisemittisk.»

I Norge er logoen publisert av Palestinakomiteen og LO i Bergen. Logoen som inkluderer SS-merket er den offisielle logoen til BDS-bevegelsen, som står fremst i kampen for boikott av Israel internasjonalt. BDS-bevegelsen støtter politiske krav som vil gjøre slutt på Israel som en jødisk stat.

Kohn reagerer også på at logoen anklager Israel for apartheid.

– Å kalle Israel en apartheidstat er løgnaktig og klart demoniseringen. Røde Kors er tydelig på at Israel er langt fra en slik karakteristikk, skriver Kohn. Samtidig mener han at å kjempe for en boikott av Euovision-finalen er «helt legitimt».

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise