– LO og Palestinakomiteen bruker antisemittisk logo mot Eurovision

Ervin Kohn, forstander for Det Mosaiske Trossamfund i Oslo, reagerer sterkt på SS-merket som inngår i logoen for kampen mot Eurovision i Israel.

Skjermdump fra palestinakomiteen.no 2. mars 2019.
Skjermdump fra palestinakomiteen.no 2. mars 2019.

Israels fiender er forbitret over at Israel vant Eurovision i 2018. Enda verre er det for dem å tåle at Israel skal være vertskap for den internasjonale musikk-konkurransen i mai 2019.

I kamp mot Eurovision i Israel er mange av Israels fiender villig til å ta i bruk rent antisemittiske virkemidler.

I et Facebook-innlegg 2. mars kritiserer Ervin Kohn, forstander for Det Mosaiske Trossamfund i Oslo, logoen som blir brukt i kampen mot Eurovision i Israel.

Ervin Kohn skriver:

«Det som er verre enn løgner og apartheid-demoniseringen er å stemple Israel som en nazistisk stat eller koblinger til nazismen. Det som er verre er logoen til denne boykottkampanjen. Det kan være subtilt for enkelte, men ikke for alle. Jeg tror ikke illustrasjonen er tilfeldig og jeg tror ikke jeg er paranoid. Denne logoen er tydeligere enn en hundefløyte.

Se på hva kampanjen har gjort med hjertet i Eurovisjon i Tel Aviv-logoen. Ser du SS-merket? Dette er antisemittisk.»

I Norge er logoen publisert av Palestinakomiteen og LO i Bergen. Logoen som inkluderer SS-merket er den offisielle logoen til BDS-bevegelsen, som står fremst i kampen for boikott av Israel internasjonalt. BDS-bevegelsen støtter politiske krav som vil gjøre slutt på Israel som en jødisk stat.

Kohn reagerer også på at logoen anklager Israel for apartheid.

– Å kalle Israel en apartheidstat er løgnaktig og klart demoniseringen. Røde Kors er tydelig på at Israel er langt fra en slik karakteristikk, skriver Kohn. Samtidig mener han at å kjempe for en boikott av Euovision-finalen er «helt legitimt».

Forrige artikkelViktig israelsk bestselger på norsk – må leses!
Neste artikkelIsrael er ikke problemet til palestinske kvinner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.