– LO og Palestinakomiteen bruker antisemittisk logo mot Eurovision

Skjermdump fra palestinakomiteen.no 2. mars 2019.
Skjermdump fra palestinakomiteen.no 2. mars 2019.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israels fiender er forbitret over at Israel vant Eurovision i 2018. Enda verre er det for dem å tåle at Israel skal være vertskap for den internasjonale musikk-konkurransen i mai 2019.

I kamp mot Eurovision i Israel er mange av Israels fiender villig til å ta i bruk rent antisemittiske virkemidler.

I et Facebook-innlegg 2. mars kritiserer Ervin Kohn, forstander for Det Mosaiske Trossamfund i Oslo, logoen som blir brukt i kampen mot Eurovision i Israel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ervin Kohn skriver:

«Det som er verre enn løgner og apartheid-demoniseringen er å stemple Israel som en nazistisk stat eller koblinger til nazismen. Det som er verre er logoen til denne boykottkampanjen. Det kan være subtilt for enkelte, men ikke for alle. Jeg tror ikke illustrasjonen er tilfeldig og jeg tror ikke jeg er paranoid. Denne logoen er tydeligere enn en hundefløyte.

Se på hva kampanjen har gjort med hjertet i Eurovisjon i Tel Aviv-logoen. Ser du SS-merket? Dette er antisemittisk.»

I Norge er logoen publisert av Palestinakomiteen og LO i Bergen. Logoen som inkluderer SS-merket er den offisielle logoen til BDS-bevegelsen, som står fremst i kampen for boikott av Israel internasjonalt. BDS-bevegelsen støtter politiske krav som vil gjøre slutt på Israel som en jødisk stat.

Kohn reagerer også på at logoen anklager Israel for apartheid.

– Å kalle Israel en apartheidstat er løgnaktig og klart demoniseringen. Røde Kors er tydelig på at Israel er langt fra en slik karakteristikk, skriver Kohn. Samtidig mener han at å kjempe for en boikott av Euovision-finalen er «helt legitimt».Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag