Israel er ikke problemet til palestinske kvinner

En ny rapport fra Verdensbanken viser at det er det palestinske lovverket som gjør det vanskelig for palestinsk kvinner.

Palestinske jenter i Saffa jenteskole i Ramallah-distriktet på Vestbredden. (Foto: Bobby Neptune, USAID, flickr)
Palestinske jenter i Saffa jenteskole i Ramallah-distriktet på Vestbredden. (Foto: Bobby Neptune, USAID, flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

År etter år velger kvinner i flere norske byer å demonisere Israel på den internasjonale kvinnedagen 8. mars. Det samme ser vi også i 2019.

Men det er ikke Israel som er det største problemet for at palestinske kvinner skal oppnå likestilling. Det har MIFF påpekt tidligere, og nå blir det nok en gang bekreftet av en fersk rapport fra Verdensbanken.

Forskerne til Verdensbanken har sett på åtte indikatorer for hvilke muligheter kvinner blir gitt i lovverket. Indikatorene måler kvinners muligheter til å reise, komme i arbeid, få lønn, bli gift, få barn, starte virksomhet, håndtere eiendeler og få pensjon. Bare seks land – Belgia, Danmark, Frankrike, Latvia, Luxemburg og Sverige – scorer 100 poeng, det vil si har full likestilling i lovverket på disse feltene.

Norge scorer 94,38 poeng, og ligger med det på nivå med Italia og Nederland.

Israel scorer 80,63 poeng, to poeng bak Sveits og ett poeng foran Japan.

Vestbredden og Gaza-stripen scorer 46,88 poeng, like bak Bangladesh og like foran Kongo og Pakistan. Iran scorer 31,25 poeng, og aller nederst ligger Saudi-Arabia med 25,63 poeng.

Forrige artikkel– LO og Palestinakomiteen bruker antisemittisk logo mot Eurovision
Neste artikkelTo israelske soldater skadet i bilangrep på Vestbredden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.