Israel er ikke problemet til palestinske kvinner

En ny rapport fra Verdensbanken viser at det er det palestinske lovverket som gjør det vanskelig for palestinsk kvinner.

Palestinske jenter i Saffa jenteskole i Ramallah-distriktet på Vestbredden. (Foto: Bobby Neptune, USAID, flickr)
Palestinske jenter i Saffa jenteskole i Ramallah-distriktet på Vestbredden. (Foto: Bobby Neptune, USAID, flickr)

År etter år velger kvinner i flere norske byer å demonisere Israel på den internasjonale kvinnedagen 8. mars. Det samme ser vi også i 2019.

Men det er ikke Israel som er det største problemet for at palestinske kvinner skal oppnå likestilling. Det har MIFF påpekt tidligere, og nå blir det nok en gang bekreftet av en fersk rapport fra Verdensbanken.

Forskerne til Verdensbanken har sett på åtte indikatorer for hvilke muligheter kvinner blir gitt i lovverket. Indikatorene måler kvinners muligheter til å reise, komme i arbeid, få lønn, bli gift, få barn, starte virksomhet, håndtere eiendeler og få pensjon. Bare seks land – Belgia, Danmark, Frankrike, Latvia, Luxemburg og Sverige – scorer 100 poeng, det vil si har full likestilling i lovverket på disse feltene.

Norge scorer 94,38 poeng, og ligger med det på nivå med Italia og Nederland.

Israel scorer 80,63 poeng, to poeng bak Sveits og ett poeng foran Japan.

Vestbredden og Gaza-stripen scorer 46,88 poeng, like bak Bangladesh og like foran Kongo og Pakistan. Iran scorer 31,25 poeng, og aller nederst ligger Saudi-Arabia med 25,63 poeng.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise