Her ble boikott av israelske bosetninger begravd

Bystyret i Fredrikstad avviste boikott av israelske bosetninger med stort flertall.

Fredrikstad. (Foto: Michael Katz, flickr)
Fredrikstad. (Foto: Michael Katz, flickr)

Før valget i 2017 konkurrerte partier på den norske venstresiden om stemmene til jødehaterne og dem som tror på løgnbildene av Israel. Høsten 2016 var Trondheim først ute med å gjøre et diskriminerende vedtak om boikottTromsø fulgte kort tid etter, men boikottforslag ble også avvist i en rekke norske byer (for eksempel BodøMossKristiansand og Bergen).

Nå nærmer det seg valgkamp igjen, og for noen er det viktig del av valgkampen å markere hvem som er mest aggressiv mot verdens eneste jødiske stat.

Senest i februar ble SV i Ulvik kommune i Hordaland stående helt alene i ønsket om boikott av israelske bosetninger. Det skremte ikke SV i Fredrikstad fra å foreslå det samme for bystyret. Før behandlingen 21. mars skrev MIFF en artikkel om hvorfor forslaget burde avvises. Lenke til artikkelen ble sendt til alle gruppelederne i bystyret.

Heldigvis kjøpte alle partiene utenom SV og Bymiljølista MIFFs argumenter helt eller delvis. Dermed fikk forslaget fra SV kun to stemmer – partiets ene representant fikk støtte fra Bymiljølistas ene representant. De andre 50 medlemmene stemte imot. Mer tydelig begravelse av boikott av israelske bosetninger kan man neppe få.

Forrige artikkelUSA vil anerkjenne israelsk suverenitet over Golan
Neste artikkelEn øyenvitneskildring til Farhud – nedslaktingen av Bagdads jøder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.