Her ble boikott av israelske bosetninger begravd

Bystyret i Fredrikstad avviste boikott av israelske bosetninger med stort flertall.
Fredrikstad. (Foto: Michael Katz, flickr)
Fredrikstad. (Foto: Michael Katz, flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Før valget i 2017 konkurrerte partier på den norske venstresiden om stemmene til jødehaterne og dem som tror på løgnbildene av Israel. Høsten 2016 var Trondheim først ute med å gjøre et diskriminerende vedtak om boikottTromsø fulgte kort tid etter, men boikottforslag ble også avvist i en rekke norske byer (for eksempel BodøMossKristiansand og Bergen).

Nå nærmer det seg valgkamp igjen, og for noen er det viktig del av valgkampen å markere hvem som er mest aggressiv mot verdens eneste jødiske stat.

Senest i februar ble SV i Ulvik kommune i Hordaland stående helt alene i ønsket om boikott av israelske bosetninger. Det skremte ikke SV i Fredrikstad fra å foreslå det samme for bystyret. Før behandlingen 21. mars skrev MIFF en artikkel om hvorfor forslaget burde avvises. Lenke til artikkelen ble sendt til alle gruppelederne i bystyret.

Heldigvis kjøpte alle partiene utenom SV og Bymiljølista MIFFs argumenter helt eller delvis. Dermed fikk forslaget fra SV kun to stemmer – partiets ene representant fikk støtte fra Bymiljølistas ene representant. De andre 50 medlemmene stemte imot. Mer tydelig begravelse av boikott av israelske bosetninger kan man neppe få.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise