Les hvorfor hun melder seg ut av Redd Barna

- Siden ikke verre trengende har førsteprioritet hos dere vil jeg ikke støtte dere mer, skriver det tidligere Redd Barna-medlemmet.
Palestinske barn blir opplært til å se for seg en framtid uten Israel. (Illustrasjonsfoto: Amre, flickr)
Palestinske barn blir opplært til å se for seg en framtid uten Israel. (Illustrasjonsfoto: Amre, flickr)

Redd Barnas magasin publiserte nylig tolv siders reportasje med anklager mot Israel uten at en eneste israelsk talsperson fikk komme til orde. MIFF publiserte en lengre faktasjekk på teksten 18. mars.

Et større antall mindreårige er blitt drept eller handikappet for livet i «Great Return March». Det hindret ikke Redd Barna og Norges Handikapforbund fra å bli med på feiringen av ettårsdagen 30. mars, meldte MIFF 19. mars.

Samme dag sendte et Redd Barna-medlem følgende utmelding til organisasjonen. MIFF gjengir utmeldelsen og svaret som ble mottatt med tillatelse fra medlemmet.

 

Utmeldelsen, kun redigert av MIFF med noen hakeparenteser for klargjøring.

Hei Redd Barna.

Jeg melder meg hermed ut av organisasjonen.

Grunnen er at Generalsekretæren tok sin første reise til Palestina og at det meste av Magasinet er fylt med demonisering av Israel, uverifiserbare fortellinger og som egentlig ikke henger på greip mens massevis av barn i hele verden har en tilværelse i våte og kalde telt, mangler mat og klær, blir utsultet av egne ledere, misbrukt, voldtatt osv. Disse burde vært de første som fikk besøk, de som bare kan drømme om å ha bare litt av hva palestinske barn har.

Og så burde det vært ettertrykkelig sagt at mange palestinske barn utnyttes av både foreldre, lærere og ledere til å gå i front i opptøyer. Dette er noe jeg følger godt med på og har sett også på video. At de ikke har det helt lett vet jeg, men i forhold til enormt mange har de det faktisk svært bra. Dere burde faktisk fremhevet at det er deres egne som egentlig er problemet, ikke Israel.

Det er også sånn at svært mange israelske barn har det tungt, mange sliter med traumer, mange har blitt far- eller morløse i terror. Også nå i helgen [18. mars] ble 12 barn farløse. Og sånn er det i mange land, men dere bryr dere altså mest om å demonisere Israel og dermed også det jødiske folk.

Gaza er ikke okkupert som dere skriver. Hebron har noen få hundre jøder som kun kan være der de bor, de har ikke lov å bevege seg inn i arabiske områder. Og de bor i jødisk bygde hus. Tillatelsen fikk de i Oslo-avtalen. Oslo-avtalen gjelder også for område C og B på Vestbredden, der Israel skal ha full kontroll i C og militær kontroll i B.

Bosettingene er lovlige siden Israel ikke har [tvangs-]bosatt noen der, men folket har frivillig bosatt seg. Når det gjelder Gaza så trakk Israel seg ut med samtlige jøder i 2005 (tror jeg det var), men sammen med Egypt har de innført full blokade. Selv om de har blokade, leveres det daglig flere hundre lastebillass med forsyninger til stripen. Hamas konfiskerer kanskje noe av det, spesielt alt som kan nyttes til terroraksjoner. Det er restriksjoner på enkelte byggematerialer som kan brukes til våpenproduksjon. Alt slikt burde dere vite, og om dere vet det burde dere opplyser om det.

Dessverre gjør dere ikke det og siden ikke verre trengende har førsteprioritet hos dere vil jeg ikke støtte dere mer. Da finner jeg heller en nøytral organisasjon som ikke skuffer slik. Takk for meg!

 

Svaret fra Redd Barna

Takk for at du tar kontakt med oss i Redd Barna.

Ditt medlemskap med Redd Barna er avsluttet fra i dag.

Vi i Redd Barna lytter og har respekt for andres synspunkter. Denne gangen valgte vi å gi stemme til palestinske barn. Israel/Palestina-konflikten er skapt av voksne, og den rammer barna hardt.

Redd Barnas eneste forpliktelse er til barna som lider. Vi gir barn hjelp der vi får adgang uten å ta hensyn til hvem de voksne støtter. Vi gjør vårt ytterste hver eneste dag for å hjelpe palestinske barn som lever i en desperat situasjon. Vi har aldri sagt vi støtter en boikott.

Det vi har sagt er at vi alltid er på parti med barna. Uansett hvor de kommer fra. Vi har også tidligere hatt prosjekter for sårbare israelske barn. Men Israel har et godt helsevesen som er i stand til å ta seg av sine egne barn, og har i liten grad hatt behov for vår støtte.

Vi vil gjerne benytte anledningen til å takke for din støtte til vårt arbeid for barn. Som Redd Barna medlem har du vært med på å hjelpe noen av de barna som trenger det aller mest. Støtten har gått til utdanning, beskyttelse og nødhjelp. Håper vi har muligheten til å ønske deg velkommen tilbake ved en senere anledning.

På vegne av barna – Tusen takk!

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise