Barnefilm som fremstiller terrorangrep som «magiske» skal gjøre skam på Norge i Danmark

Fra og med denne helgen skal danske barn serveres hyllest av terrorgruppen PFLP og makaber humor om selvmordsangrep.

En av replikkene i Tårnet: - Vil du at jeg skal bli selvmordsbomber? – Bare ikke spreng deg selv i luften her foran barna, er svaret. (Skjermdump fra Tårnet)
En av replikkene i Tårnet: - Vil du at jeg skal bli selvmordsbomber? – Bare ikke spreng deg selv i luften her foran barna, er svaret. (Skjermdump fra Tårnet)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Torsdag 4. april hadde animasjonsfilmen Tårnet premiere i Danmark. Filmen er laget av den norske regissøren Mats Grorud. Den sukkersøte beskrivelsen av filmen som blir gitt i presentasjonen på danske kinoer stemmer lite med virkeligheten.

Gjennom en serie artikler høsten 2018 avdekket MIFF i Norge hva filmens budskap er. I en scene i filmen blir palestinske terrorangrep fra Libanon og inn i Israel framstilt som «magiske». Gjentatte ganger blir det vist en plakat for den marxistiske terrororganisasjonen PFLP.

Fredag 7. desember 2018 sendte MIFF en e-post til omlag 1400 ungdomsskoler og videregående skoler over hele landet med advarsel mot filmen.

Filmen ble også slaktet av avisen iTromsø.

– Det er imidlertid overraskende at filmen ikke klarer å skape rom for selvstendige refleksjoner hos tilskueren, men nøyer seg med en unyansert fremstilling av kun den ene siden av saken. Dermed legger «Tårnet» seg nærmere politisk propaganda enn kunst, skrev anmelderen Frank Lande.

– Filmen Tårnet, som handler om palestinere i en flyktningleir i Libanon, er en propagandafilm som både gir den en feilaktig fremstilling av hva som skjedde da Israel ble opprettet i 1948 og fremmer en politikk som er til hinder for fred. Om vi skal tro filmen – og det gjør jo gjerne skolebarn – oppstod det palestinske flyktningproblemet utelukkende som følge av ondskap satt i system av israelerne. Filmen nevnte ikke med et ord at flyktningproblemet skyldtes en krig iverksatt av arabiske ledere for å kvele opprettelsen av Israel i fødselen. Slike kompliserende fakta skal man tydeligvis ikke belemre skolebarna med, sa nestleder i MIFFs hovedstyre, Morten Fjell Rasmussen.

– Ikke bare forteller filmen om at palestinere i Libanon drømmer om å flytte til Israel, hovedbudskapet i filmen går ut på at de bør få lov til det. Om man er ærlig med seg selv, skjønner man jo at dette ikke kan realiseres uten at Israel opphører å eksistere som jødisk stat, sier Rasmussen.

Filmen Tårnet har fått minst 3,3 millioner kroner i offentlig støtte i Norge.

Fra april 2018 har MIFF hatt nettside og Facebook-side på dansk. Gjennom våre kanaler kan vi nå ut til titusener av dansker med advarsel mot filmen. De skal vite at det ikke bare kommer grov løgnpropaganda mot Israel fra Norge, men også sannhet og gode ord.

Forrige artikkelLei av politikk, krig og jødehat? Her er Israels nye turistattraksjon
Neste artikkelNetanyahu lover at ingen bosettere vil bli flyttet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -