Rød Ungdom vil bli politianmeldt for å skjende Kristiansten med PLO-flagget

- Det føles som et slag i mellomgulvet, sier Ole Asbjørn Fauske.
Rune Gaustad, sjef ved Luftkrigsskolen og kommandant ved Kristiansten festning og skjermdump fra Facebook-siden til Trondheim Rød Ungdom. (Foto: Forsvaret/ Trondheim Rød Ungdom)
Rune Gaustad, sjef ved Luftkrigsskolen og kommandant ved Kristiansten festning og skjermdump fra Facebook-siden til Trondheim Rød Ungdom. (Foto: Forsvaret/ Trondheim Rød Ungdom)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Onsdag morgen la Trondheim Rød Ungdom følgende melding ut på sin Facebook-side:

«I morges var vi på Festningen og hang opp flagg. I to fantastiske timer vaiet det palestinske flagget over Trondheim by. God 1. mai!»

PLO-flagget var hengt opp på Kristiansten festning.

– Kristiansten festning er militært område og det skal ikke brukes som et sted for politiske markeringer. Dette er et kulturminne som ikke skal skjendes på denne måten, sier Rune Gaustad, sjef ved Luftkrigsskolen og kommandant ved Kristiansten festning, til Forsvarets Forum.

– Forholdet vil bli anmeldt på grunnlag av at det ble heist et annet flagg enn det norske på en offisiell norsk flaggstang. Videre var det også et innbrudd på militært område som indre festning ved Krstiansten er, sier Johan Bakeng i Forsvarsbygg.

– Kanskje jeg oppfatter dette sterkere enn andre, men det føles som et slag i mellomgulvet, sier Ole Asbjørn Fauske, tidligere sjef for Forsvarets fellestjenester.

Kristiansten festnings forvalter, Johnny Gylland, skriver på Facebook-siden:

«Etter utallige henvendelser på telefonen idag, vedrørende nattens heising av fremmed lands flagg på Kristiansten festning vil jeg legge ut noen linjer her. Dette er brudd på norsk lov og det er brudd på norsk flaggreglement. Det er det samme hvilket flagg dette hadde vært.

Kristiansten festning er vel ikke så militær idag, men likevel er det militært område og saken vil bli tatt hånd om i henhold til gjeldende lover og flaggreglement.»

Det bør være en lett jobb for politiet å etterforske saken når de mottar anmeldelsen i dag. Rød Ungdom i Trondheim har laget en Facebook-invitasjon til «ferdigsying av flagg» 30. april. De kan jo begynne med å avhøre de som har meldt seg på der.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Skjermdump fra Facebook-siden til Trondheim Rød Ungdom.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise