Rød Ungdom vil bli politianmeldt for å skjende Kristiansten med PLO-flagget

– Det føles som et slag i mellomgulvet, sier Ole Asbjørn Fauske.

Rune Gaustad, sjef ved Luftkrigsskolen og kommandant ved Kristiansten festning og skjermdump fra Facebook-siden til Trondheim Rød Ungdom. (Foto: Forsvaret/ Trondheim Rød Ungdom)
Rune Gaustad, sjef ved Luftkrigsskolen og kommandant ved Kristiansten festning og skjermdump fra Facebook-siden til Trondheim Rød Ungdom. (Foto: Forsvaret/ Trondheim Rød Ungdom)

Onsdag morgen la Trondheim Rød Ungdom følgende melding ut på sin Facebook-side:

«I morges var vi på Festningen og hang opp flagg. I to fantastiske timer vaiet det palestinske flagget over Trondheim by. God 1. mai!»

PLO-flagget var hengt opp på Kristiansten festning.

– Kristiansten festning er militært område og det skal ikke brukes som et sted for politiske markeringer. Dette er et kulturminne som ikke skal skjendes på denne måten, sier Rune Gaustad, sjef ved Luftkrigsskolen og kommandant ved Kristiansten festning, til Forsvarets Forum.

– Forholdet vil bli anmeldt på grunnlag av at det ble heist et annet flagg enn det norske på en offisiell norsk flaggstang. Videre var det også et innbrudd på militært område som indre festning ved Krstiansten er, sier Johan Bakeng i Forsvarsbygg.

– Kanskje jeg oppfatter dette sterkere enn andre, men det føles som et slag i mellomgulvet, sier Ole Asbjørn Fauske, tidligere sjef for Forsvarets fellestjenester.

Kristiansten festnings forvalter, Johnny Gylland, skriver på Facebook-siden:

«Etter utallige henvendelser på telefonen idag, vedrørende nattens heising av fremmed lands flagg på Kristiansten festning vil jeg legge ut noen linjer her. Dette er brudd på norsk lov og det er brudd på norsk flaggreglement. Det er det samme hvilket flagg dette hadde vært.

Kristiansten festning er vel ikke så militær idag, men likevel er det militært område og saken vil bli tatt hånd om i henhold til gjeldende lover og flaggreglement.»

Det bør være en lett jobb for politiet å etterforske saken når de mottar anmeldelsen i dag. Rød Ungdom i Trondheim har laget en Facebook-invitasjon til «ferdigsying av flagg» 30. april. De kan jo begynne med å avhøre de som har meldt seg på der.

Skjermdump fra Facebook-siden til Trondheim Rød Ungdom.
Forrige artikkelNå bor det over ni millioner i Israel
Neste artikkelI dag ble det ny dobling av israelske viner på Vinmonopolet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.