TV2 og Netflix samarbeider om norsk-israelsk TV-drama

Den nye spenningsserien skal ha Oslo-avtalen som bakteppe.

Dramasjef Christopher Haug i TV 2 tror spenningsserien vil fenge både norske og israelske TV-seere. (Foto: TV2)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Torsdag 9. mai ble det klart at TV 2, sammen med strømmetjenesten Netflix og den Israelske kringkasteren HOT, skal produsere en spenningsserie med arbeidstittel «What happened in Oslo», skriver TV2 på sine nettsider.

Seriens utgangspunkt er kidnapping av en ung norsk jente i Sinaiørkenen i Egypt. Kidnappingen har koblinger til forhandlingene som i 1993 foregikk mellom Israel og palestinerne, i forbindelse med Oslo-avtalen. Serien blir produsert av norske Monster Scripted i samarbeid med israelske Drama Team. Kyrre Holm Tønne Johannessen skriver seriens manus sammen med israelske Ronit Weiss-Berkowitz. Handlingen i spenningsserien finner sted i Oslo, Israel, i de palestinske selvstyreområdene og i Sinaiørkenen.

– Vi ble inspirert av de hemmelige forhandlingene i Oslo i 1993. Det usannsynlige skjedde: Fiender ble venner, før alt raknet og de ble fiender igjen. I dag er de lenger fra hverandre enn noen gang. Et godt utgangspunkt for både drama og spenning, forteller Johannessen til TV2.

Daglig leder og produsent i Monster Scripted, Håkon Briseid, sier selskapet lenge har fulgt med på den voksende produksjonsbransjen i Israel. MIFF har også omtalt flere av de israelske suksesseriene. For litt under to år siden dro han til Israel sammen med Christopher Haug, dramasjef i TV2. Under besøket i Israel ble ideen til «What happened in Oslo» skapt.

– Vi møtte mange produksjonsmiljøer, men ble virkelig imponert over Drama Team. De har blant vært med å produsere den israelske og amerikanske versjonen av «Hostages», samt serier som «In Treatment» som ble adoptert av HBO. Det har vært veldig spennende å jobbe sammen med dem om dette manuset, sier Briseid.

TV2 har store forventninger til sluttresultatet av den norsk-israelske serien.

– TV 2 jakter alltid etter de beste historiene- og i dette tilfelle er det et «high end» norsk spenningsdrama med internasjonale koblinger vi skal presentere for det norske folk. Vi har stor tro på at dette vil fenge seerne og er veldig glade for at både Netflix og HOT ser det samme som oss. Vi gleder oss til samarbeidet, sier dramasjef i TV 2, Christopher Haug, til egen kanal.

Slik omtaler TV2 serien, som planlegges å gå i opptak i løpet av 2020:

«I den 10 episoder lange serien, møter vi Alexandra (Alex) og Karl som får livet snudd på hodet da de får en telefon fra Jerusalem. Deres datter Pia (24) er forsvunnet, og foreldrene forstår ingenting. Forsvunnet? Og hvorfor er hun i Israel? De reiser ned for å finne svar, og Alexandra oppsøker en gammel venn, Arik, for hjelp. De ble kjent under Oslo- forhandlingene for 26 år siden, og Arik er nå høytstående politiker i hjemlandet. Fortvilet leter foreldrene etter Pia, i Israel og på Gaza, hvor Alex’ andre venn fra Osloforhandlingene, palestinske Layla befinner seg. Men ingen spor etter Pia. Før de får en video. Den viser Pia og to israelere i ørkenen, i oransje fangedrakter, omringet av ISIS- soldater. Kravet er enkelt: De vil ha 11 IS-fanger frigitt i Israel og en i Norge, snarest mulig. Hvis ikke blir gislene henrettet. «What happened in Oslo» er en historie om tre mennesker fra tre ulike verdener, som mot alle odds ble venner. 26 år senere har avstanden aldri vært større. Kan de bygge en bro mellom dem nok en gang?»

Gleder du deg til å se serien? Si din mening i kommentarfeltet under:

Forrige artikkelHer er gladnyheten du har ventet på
Neste artikkelRakett-rammede israelere får gratisbilletter til Eurovision
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.